menu

Menu

Aafje Hof van Kralingen verwelkomt eerste bewoner

Geplaatst op 11-05-23

Op woensdag 10 mei opende Aafje Hof van Kralingen haar deuren voor de eerste bewoners, afkomstig uit Aafje Schiehoven. Om deze feestelijke gebeurtenis te vieren, knipte de allereerste bewoner een lint door. Deze nieuwe locatie van zorgorganisatie Aafje is gevestigd aan de Kralingseweg 500 in Rotterdam.

Warme en kleinschalige woonomgeving

Hof van Kralingen biedt een warme en kleinschalige woonomgeving aan 95 ouderen met dementie. Het pand telt vijf verdiepingen met moderne, rolstoelvriendelijke eenpersoons studio’s met eigen toilet, kledingkast en ‘slimme’ badkamers. Samen vormen de studio’s kleine woongroepen van maximaal 10 bewoners.

Elke woongroep heeft een gemeenschappelijke en sfeervolle huiskamer met een groot balkon. Op de begane grond bevindt zich een gezellige ontmoetingsruimte waar men terecht kan voor een hapje en een drankje, activiteitenruimtes en behandel faciliteiten.

Op elke verdieping een beleveNIS

In Hof van Kralingen is letterlijk altijd wel iets te beleven. In de huiskamers en op de gangen is aandacht besteed aan belangrijke elementen zoals geur, kleur en: beleveNISSEN. Deze nissen, met elk een ander thema, zijn op elke verdieping te vinden. Bijvoorbeeld de snoezel beleveNIS, met de sfeer van een sterrenhemel, onderwaterwereld en magische waterval.

Nieuwe woon- en werkomgeving

Ingrid Dirks, manager Diensten en Welzijn, en Kim de Bie, manager Zorg en Behandeling, aan het woord: “Wij zijn enorm blij met dit nieuwe pand. We merken dat ook onze medewerkers en bewoners heel trots zijn met hun nieuwe werk- en woonomgeving. Natuurlijk blijven we de bewoners ook hier intensieve verzorging, verpleging en behandeling bieden zoals we dat gewend zijn. En dat doen we in een prachtig gebouw dat helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd.”

Overigens blijft Aafje Schiehoven gewoon open. Hier kunnen ouderen terecht voor geriatrische revalidatie, herstel- en overbruggingszorg.