menu

Menu

Aafje voor derde keer Beste Werkgever

Geplaatst op 30-08-22

Medewerkers waarderen Aafje voor de derde keer op rij als ‘Beste Werkgever’. Een mooi resultaat van het in juni uitgevoerde MedewerkersBelevingsOnderzoek van onderzoeksbureau Effectory. Vooral op het openstaan voor suggesties en ideeën van medewerkers, werkplezier, je veilig en thuis voelen en jezelf kunnen zijn, scoort Aafje beduidend hoger dan andere organisaties. Ook blijkt dat Aafje medewerkers hun werkgever vaker aanbevelen bij anderen.

Ongelofelijk trots

“Wij zijn ongelofelijk trots dat onze medewerkers Aafje ook dit jaar als Beste Werkgever hebben beoordeeld”, vertelt Peter Ploegsma, bestuurslid van Aafje. “Zeker in deze pittige tijd waarin we te maken hebben met een hoge werkdruk en een tekort aan zorgmedewerkers. Daarom zetten wij onze medewerkers echt op één. Wij willen hen een plezierige en veilige werkomgeving bieden waar iedereen zich thuis voelt. We luisteren naar de ideeën van medewerkers en proberen zoveel mogelijk rekening te houden met hun wensen en behoeften. Zo hebben medewerkers de mogelijkheid flexibel te werken voor een betere balans tussen werk en privé en bieden we hen volop mogelijkheden om zich verder te ontwikkelen. Want bij Aafje krijgen medewerkers de ruimte! Dat we weer het keurmerk Beste Werkgever hebben gekregen, is voor ons een teken dat we dat ook waarmaken.”

‘Aafje is een fijne werkgever die mij erg stimuleert in mijn loopbaanontwikkeling’
(Arsenio, Projectmedewerker Vastgoed)

Verbeterpunten

Natuurlijk zijn er ook verbeterpunten. Als belangrijkste worden genoemd: het werk nog plezieriger maken door minder regels en meer ruimte voor medewerkers voor de dingen waar zij goed in zijn. En om ondanks de hoge werkdruk tijd te blijven maken om elkaar aandacht en feedback te geven.

‘Aafje houdt rekening met mijn wensen’
(Nancy, Verzorgende IG)

OndernemingsraadOndernemingsraad

“Wij zijn blij met de resultaten van het MedewerkersBelevingsOnderzoek. Als Ondernemingsraad zijn we nauw betrokken geweest bij dit onderzoek en we zijn blij met de hoge respons én de verbeterpunten die aangegeven zijn. Fijn dat onze medewerkers hun mening hebben laten horen met als mooi resultaat Beste Werkgever 2022!”

Thema’s

De Beste Werkgever-score (2022-2023) is gebaseerd op een aantal thema’s: werkgeverschap, het bieden van een werkomgeving waarin medewerkers zich thuis voelen zodat zij zich verbonden voelen met hun collega’s en de organisatie. Het thema ‘bevlogenheid’ gaat over de mate waarin medewerkers energie krijgen van hun werk. Bevlogen medewerkers ervaren hun werk als betekenisvol en zijn trots op hun baan. Het thema ‘werkmogelijkheden’ gaat over hoe de organisatie medewerkers in staat stelt hun werk zo goed en efficiënt mogelijk te kunnen doen.

Keurmerk Beste Werkgever

Beste Werkgever is 18 jaar geleden door Effectory en Intermediair gelanceerd en inmiddels uitgegroeid tot een Europees, onafhankelijke keurmerk voor goed werkgeverschap. De best scorende organisaties worden beloond met het ‘World class Workplace Keurmerk’. Hiermee worden werkgevers beloond voor goed werkgeverschap, omdat gebleken is dat bedrijven waar medewerkers worden gewaardeerd beter presteren. En dat medewerkers het verschil maken. Het keurmerk is niet te koop. Organisaties verdienen het door een goede beoordeling van hun eigen medewerkers.