BBL Verzorgende IG voor zij-instroom

Opleiding verzorgende IG (voor zij-instromers)

Werk je nu niet in de zorg en heb je nog geen zorgdiploma, maar wil je wel graag aan de slag in de zorg? Bij Aafje kun jij je als niet-zorgmedewerker aanmelden voor het BBL zij-instroom programma; de verzorgende IG opleiding. Deze opleiding is dus alleen voor kandidaten zonder diploma in de zorg. 

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg, dit is een combinatie van werken en leren. Je bent in dienst bij Aafje en volgt ondertussen de opleiding verzorgende IG (mbo niveau 3). Aafje biedt deze opleiding aan in samenwerking met het ROC Zadkine, dé BBL verzorgende ig opleiding in Rotterdam. De volgende groep BBL verzorgende IG Rotterdam voor zij-instromers start in mei/juni 2022. 

  Hoe ziet de opleiding eruit?

De mbo niveau 3 opleiding tot verzorgende IG voor zij-instromers duurt 2,5 jaar en wordt verzorgd door ROC Zadkine. De opleiding begint de eerste weken met een theoretisch blok. De theorie kennen is belangrijk, want daarna ga je echt aan de slag als leerling verzorgende IG bij Aafje. 

Leerhuis Varenoord
Nu je de theorie kent, is het tijd om met de praktijk kennis te maken. Een enthousiaste werkbelegeider neemt je mee het werkveld in. Samen met je medestudenten ga je aan de slag op een locatie van Aafje.

Gedurende de opleiding krijg je een leerarbeidsovereenkomst voor 27 uur, waarbij je 24 uur bij Aafje werkt en een dag per week naar school gaat. Na afloop van je opleiding ontvang je bij wederzijdse tevredenheid een vast contract en kun je bij alle onderdelen van Aafje aan de slag als verzorgende IG. Houd vanaf dan de verzorgende IG BBL vacatures goed in de  gaten!

Samenvatting zij-instroom programma verzorgende IG

  • Als zij-instromer volg je in 2,5 jaar de BBL verzorgende IG opleiding op mbo niveau 3.
  • Je begint met drie weken les bij ROC Zadkine om theoretische kennis op te doen.
  • Je gaat, met je medestudenten, aan de slag in leerhuis Varenoord in Rotterdam Ommoord.
  • Na 1,5 jaar Varenoord ga je het laatste opleidingsjaar naar een andere Aafje locatie. 
  • Je ontvangt een leerarbeidsovereenkomst voor 2,5 jaar van 27 uur. Hiervan werk je 24 uur en ga je een dag per week naar school. 
  • De opleiding wordt volledig betaald door Aafje.
  • Het leerlingensalaris vind je in de CAO VVT; het wordt aangevuld tot het minimumloon. 
  • Na het succesvol afronden van je opleiding ontvang je bij wederzijdse tevredenheid een vast contract en kun je bij Aafje aan de slag als gediplomeerd verzorgende IG.

Aanmelden informatiebijeenkomst

Vanwege de grote vraag naar BBL opleidingsplaatsen, werken we met een selectieprocedure. Hierin vragen wij naar je motivatie en of je misschien al werkervaring hebt. Wij nodigen kandidaten altijd eerst uit voor een informatiebijeenkomst. Heb je interesse in de opleiding, meld je dan alvast aan voor de informatiebijeenkomst Mail je cv en motivatiebrief naar recruitment@aafje.nl onder vermelding van ‘opleidingsplek Varenoord 2022’.

Wil je je na de bijeenkomst aanmelden als kandidaat, dan kun je jezelf inschrijven voor de selectiedagen met het inschrijfformulier dat je tijdens de bijeenkomst ontvangt. Wanneer je alles positief doorlopen hebt, word je toegelaten tot de opleiding. De opleiding BBL verzorgende IG Rotterdam voor zij-instromers wordt volledig betaald door Aafje.

Overige opleidingen

Om in aanmerking te komen voor alle overige opleidingen, dien je al in dienst te zijn bij Aafje. Heb je nog geen zorgdiploma, maar ben je wel al bij Aafje werkzaam als bijvoorbeeld gastvrouw/heer, dan heb je wel de mogelijkheid om te worden opgeleid tot helpende (mbo niveau 2) of verzorgende IG (mbo niveau 3).

Kijk voor onze actuele vacatures op onze vacaturepagina 

Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap