BBL Verzorgende IG voor zij-instroom

Opleiding verzorgende IG voor zij-instromers 

Bij aanmelding kom je op de lijst met geinteresseerden voor de klas die in november 2020 van start gaat. Wanneer je je aanmeldt voor de opleiding Verzorgende IG zij-instroom ontvang je in de zomer 2020 een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst van deze klas. 

Je bent niet werkzaam in de zorg en hebt nog geen zorgdiploma (Helpende of Verzorgende IG), maar wilt toch graag iets voor een ander betekenen? Bij Aafje kun je als niet-zorgmedewerker jezelf aanmelden voor het zij-instroom programma. Je wordt dan opgeleidt tot Verzorgende IG (MBO niveau 3) op onze Aafje locatie Varenoord. Dit is onze nieuwste locatie waar kleinschalig wonen voor onze PG bewoners centraal staat. 

De opleiding voor zij-instromers start in november 2020 en duurt 2,5 jaar. Aafje biedt deze opleiding aan in samenwerking met het ROC Zadkine. 

Informatiebijeenkomst

In verband met de grote vraag naar BBL opleidingsplaatsen, maken we gebruik van een selectieprocedure. Hierin vragen wij wat je motivatie is en of je misschien al werkervaring hebt. Wij nodigen alle kandidaten altijd eerst uit voor een informatiebijeenkomst. Je ontvangt dan alle informatie over de opleiding en onze samenwerking met het ROC Zadkine.

Aanmelden

Wanneer je na de bijeenkomst jezelf graag wilt aanmelden als kandidaat, dan kun je jezelf inschrijven voor de selectiedagen. Dit doe je door middel van een inschrijfformulier die je tijdens de bijeenkomst hebt ontvangen. 

Wanneer je alles positief doorlopen hebt, dan word je toegelaten tot de opleiding en zul je starten met de opleiding Verzorgende IG. De opleiding Verzorgende IG voor zij-instromers wordt volledig betaald door Aafje.

✎ Hoe ziet de opleiding eruit?

De opleiding tot Verzorgende IG voor zij-instromers (MBO niveau 3) duurt 2,5 jaar en wordt verzorgd door ROC Zadkine. Je start de opleiding met het opdoen van theoretische kennis. Dit duurt een aantal weken. De theorie is belangrijk, want hierna ga je aan de slag als leerling Verzorgende IG bij Aafje Varenoord. 

Leerhuis Varenoord

Nu je de theorie kent, is het tijd om met de praktijk kennis te maken. Een enthousiaste werkbelegeider neemt je mee het werkveld in. Samen met je medestudenten ga je nu aan de slag op Aafje locatie Varenoord. Gedurende de opleiding krijg je een leerarbeidsovereenkomst voor 27 uur, waarbij je 24 uur gaat werken en 1 dag per week naar school gaat. Na afloop van je opleiding ontvang je bij wederzijdse tevredenheid een vast contract en kun je binnen heel Aafje aan de slag als verzorgende IG.

✎ Samenvatting zij-instroom programma Verzorgende IG

  • Als zij-instromer volg je de verkorte BBL opleiding Verzorgende IG MBO niveau 3 (2,5 jaar).
  • De volgende klas start in november 2020. 
  • Je start met 3 weken les bij ROC Zadkine om theoretische kennis op te doen.
  • Je gaat hierna werken, samen met andere leerlingen bij Aafje leerhuis Varenoord in Rotterdam Ommoord.
  • Na 1,5 jaar op Varenoord ga je voor het laatste jaar van de opleiding naar een andere locatie binnen Aafje. 
  • Je ontvangt een leerarbeidsovereenkomst voor de duur van de opleiding (2,5 jaar) van 27 uur. Hiervan ga je 24 uur per week werken en 1 dag naar school. 
  • De opleiding wordt volledig betaald door Aafje.
  • Het salaris als leerling kun je vinden in de CAO VVT. Dit salaris wordt aangevuld tot het minimumloon. 
  • Na afloop van je opleiding ontvang je bij wederzijdse tevredenheid een vast contract en kun je binnen heel Aafje aan de slag als verzorgende IG.

✎ Alvast aanmelden informatiebijeenkomst

Heb je interesse in de opleiding Verzorgende IG voor zij-instromers, meld je dan alvast aan zodat je wordt uitgenodigd voor de informatiebijeenkomst bij Aafje. Dit doe je door je cv en motivatiebrief te mailen naar recruitment@aafje.nl onder vermelding van: ´opleidingsplek Varenoord 2020´.

Wanneer je je nu aanmeldt kom je op de lijst voor de klas die eind 2020 van start gaat. Je ontvangt dan rond de zomer in 2020 een uitnodiging voor de informatiebijeenkomst van deze klas. 

✎ Overige opleidingen

Voor alle overige opleidingen van Aafje, dien je al in dienst te zijn bij Aafje om in aanmerking te komen. Heb je bijvoorbeeld nog geen zorgdiploma, maar ben je wel werkzaam als bijvoorbeeld Gastvrouw/Gastheer bij ons, dan is er wel de mogelijkheid om binnen Aafje verder te worden opgeleid tot bijvoorbeeld Helpende (MBO niveau 2) of Verzorgende IG (MBO niveau 3).

Kijk voor onze actuele vacatures op onze vacaturepagina en ga bij ons aan de slag!

Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap