menu

Menu

Bliksemstages bij Aafje: jongeren maken kennis met de zorg

Geplaatst op 11-03-24

Organisatie JINC zet zich in voor een samenleving waarin iedere jongere kansen krijgt, ondanks zijn achtergrond. Via het JINC-programma maken jaarlijks zo’n 78.000 kinderen en jongeren tussen de acht en zestien jaar kennis met allerlei beroepen en ontdekken ze welk werk bij hun talenten past. Aafje bundelde in november de krachten met JINC en ontvangt sindsdien tientallen leerlingen in het Psychogeriatrisch Expertisecentrum Aafje Smeetsland.

Hoe het werkt

De jongeren lopen een aantal uur mee in de praktijk, in de zorg van Aafje. Via een zogeheten bliksemstage krijgen ze een beeld van de zorg. Aafje hoopt vervolgens dat dit beeld positief is voor de leerlingen, want het is belangrijk dat meer jongeren in de toekomst kiezen voor werken in de zorg.

De resultaten

De resultaten van de samenwerking tussen JINC en Aafje zijn erg goed. De leerlingen vinden het leuk om de zorgwereld te ontdekken. De bewoners van Smeetsland genieten van de extra aandacht en de medewerkers vinden het fijn dat ze wat extra hulp krijgen. Mogelijk breiden we de bliksemstages uit naar andere locaties van Aafje.