Bouw van nieuw Aafje verpleeghuis in Rotterdam Kralingen officieel van start

Deel dit bericht:

Op vrijdag 19 november is de laatste heipaal geslagen op de bouwplaats aan de Kralingseweg 500. Daarmee is de bouw van het nieuwe Aafje verpleeghuis ´Hof van Kralingen´ officieel gestart. Naar verwachting wordt het verpleeghuis medio 2023 opgeleverd. Dit is het eerste nieuwbouwproject van Aafje. Het verpleeghuis gaat zich specifiek richten op de zorg voor ouderen met dementie.

Heipaal vol handtekeningen

Deze  heipaal stond vol met handtekeningen, teksten en wensen van medewerkers en bewoners van Aafje Schiehoven. De zorgmedewerkers zijn zeer nauw betrokken bij het ontwerp van hun nieuwe werkomgeving. Lesley Nuiten, een betrokken medewerker van Aafje Schiehoven en Peter Ploegsma, lid van de Raad van Bestuur van Aafje waren aanwezig bij het slaan van de laatste paal. Peter Ploegsma ‘’ Met het slaan van deze heipaal zetten we vol trots de volgende stappen in de bouw van onze nieuwe verpleeghuizen, wij komen daarmee tegemoet aan de moderne wensen voor persoonlijke zorg, prettig wonen, een fijne werkomgeving en een gezellige duurzame leefomgeving´.

Persoonlijke aandacht

In Hof van Kralingen biedt Aafje straks op vijf etages kleinschalig wonen met alle voordelen van grootschaligheid, zoals een restaurant, een ontmoetingsruimte, behandel faciliteiten, een bewegingsruimte en dagbesteding. In totaal komen er 95 rolstoelvriendelijke éénpersoons kamers. De studio’s worden onderdeel van kleine woongroepen van maximaal 10 bewoners. Door de kleinschalige manier van wonen kan er veel één-op-één aandacht worden gegeven.

Innovatief wonen

In dit nieuwe verpleeghuis kunnen bewoners straks gebruik maken van moderne innovaties om het leven leuker en makkelijker te maken. In het ontwerp is bijvoorbeeld rekening gehouden met de bewoners in een rolstoel waardoor veel ‘’alledaagse’’ gebruiksvoorwerpen op zithoogte te vinden zijn. Ook beschikt iedere studio over een ‘’slimme badkamer’’.
Door de slimme opening van de deur wordt de badkamer in een handomdraai de helft groter. In de huiskamer en op de gangen wordt aandacht besteed aan belangrijke elementen zoals geur en kleur en bewoners kunnen hun zintuigen straks laten prikkelen door zich onder te dompelen in speciale beleveNISSEN.

Met de bouw van dit nieuwe verpleeghuis hoopt Aafje naast huidige renovaties in de toekomst meer nieuwbouwprojecten te kunnen realiseren. Zo kunnen we met en voor elkaar zoveel mogelijk zorg verlenen voor ouderen die dat nodig hebben.