menu

Menu

Bij Aafje voelen we ons thuis

De tweeling Demi en Nina van der Waal (24) werken allebei als wijkverpleegkundige bij Aafje. Ze zijn op hetzelfde moment gestart bij locatie Reyerheem in Ridderkerk. Na een uitstapje in het ziekenhuis zijn ze weer terug bij Aafje. “Het stukje persoonlijke aandacht vonden wij bij de thuiszorg.”

Paplepel

De liefde voor de zorg is de twee dames met de paplepel ingegoten. “Onze moeder werkt als verzorgende in de thuiszorg. Dus eigenlijk zijn we van jongs af aan bekend met het beroep. We keken naar een geschikt bijbaantje. Zo kwamen we uit bij Reyerheem, waar we allebei meededen aan een zomerproject. We waren daar helpende en hadden het erg naar ons zin”, aldus een enthousiaste Nina.

Ziekenhuis

Demi vertelt: “We hebben allebei hbo-v gestudeerd. Het is een brede opleiding waar je alle kanten mee op kunt. Nina is in 2021 afgestudeerd, ik afgelopen zomer. De eerste twee jaar van onze opleiding hebben we nog een bijbaan gehad bij Reyerheem.” De twee dames twijfelden nog of ze in het ziekenhuis of in de thuiszorg wilden werken. Nina: “Toen stond het ziekenhuis nog op nummer 1. Demi ging aan de slag in het Albert Schweitzer Ziekenhuis en ik in het Erasmus.”

Mooie competenties

Na een kort uitstapje in het ziekenhuis zijn Demi en Nina weer terug bij Aafje. “De dagen en werkzaamheden waren hetzelfde in het ziekenhuis. Ik vond het werk wat beperkend.  Het stukje persoonlijke aandacht miste ik. Tijdens onze studie hebben we zoveel mooie competenties ontwikkeld. We wilden dat graag zelfstandig inzetten, daarom hebben we voor de thuiszorg gekozen”, aldus Demi. Nina is wijkverpleegkundige in Bolnes (Ridderkerk) en Demi in Barendrecht.

Wie is wie?

Of de tweeling vaak door elkaar wordt gehaald? “De verwisseling gebeurt ons hele leven al. We zijn het gewend. We gaan er op een leuke manier mee om”, vertelt Demi lachend. Nina vult aan: “We lijken qua uiterlijk veel op elkaar, maar qua innerlijk zijn we verschillend. Demi is meer een dromer, ik ben van het gelijk aanpakken.”

Samen thuiswerken

De twee dames wonen op steenworp afstand van elkaar. “Als we thuiswerken, dan werken we vaak samen. Dat is heel fijn”, vertelt Demi. “Toen Demi begon werd ze gelijk in het diepe gegooid. Een collega van haar ging met zwangerschapsverlof. Demi heeft toen veel aan mij gehad, omdat ik een jaartje langer aan het werk was”, vult Nina aan.

Aafje als werkgever

Demi en Nina vinden Aafje een fijne werkgever. “We vonden Aafje vanaf onze tijd bij Reyerheem al een fijne werkgever. Ze zijn gemotiveerd om met je mee te kijken. Wat past bij jou? Zit je op je plek? Wat kunnen we voor je betekenen? Hoe wil je jezelf verder ontwikkelen? Dat spreekt ons erg aan. We willen allebei doorgroeien. Toen we naar het ziekenhuis gingen, werd er door Aafje gezegd: De deur staat altijd open voor jullie. En dat was ook zo! Daarom kwamen we terug. Bij Aafje voelen we ons thuis”, aldus de enthousiaste tweeling.