menu

Menu

De juiste zorg inzetten vanaf de start

Sylvia Nieuwland (57) is voor velen een bekend gezicht bij Aafje. Ze werkt er al 24 jaar en vervulde verschillende functies: van Verpleegkundige tot Zorgcoördinator. Ook volgde Sylvia allerlei cursussen en bijscholingen via onze organisatie. Nu werkt ze al vijf jaar met veel plezier als Wijkverpleegkundige. Eerst in Zwijndrecht, daarna in Dordrecht Sterrenburg en nu in Krispijn – ook in ‘Dordt’.

Samenwerken en verwachtingen scheppen

De zorgkloof speelt een steeds grotere rol in het werken bij Aafje. We zetten meer in op samenwerking met en de zelfredzaamheid van onze klanten. “Samen met de klant kijk ik naar: Wat kan iemand zelf? Wat kan de omgeving doen? En welke hulpmiddelen kunnen we inzetten? Daarna kijken we wat Aafje kan doen. Het is belangrijk om de juiste zorg in te zetten vanaf de start. En meteen duidelijk te maken wat er van de klant en de omgeving wordt verwacht.”

Coördineren in de thuiszorg

In de thuiszorg is het heel zelfstandig werken. “Je signaleert iets in de thuissituatie en kijkt daarna wat iemand nodig heeft. Je bent veel aan het coördineren en regelen. En je moet goed het netwerk kennen, plus weten waar je moet zijn. In een ziekenhuis bijvoorbeeld is vaak alles voor je geregeld. Dat is in de thuiszorg wel anders.”

Ontwikkeling voorop

Sylvia vindt dat Aafje de ruimte geeft om vakinhoudelijk mee te denken. ‘De ontwikkeling van de medewerker staat op één. Zo kunnen we de klant deskundig helpen. Ik heb gewerkt bij andere organisaties en merk dat Aafje goed let op bijscholing. Er wordt ook echt naar je geluisterd in overleggen. Dat vind ik erg fijn en stimulerend”.

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk hier alle vacatures