menu

Menu

Ik blijf tot mijn pensioen bij Aafje

Tamara ten Hoeve (50) begon in 2010 als huishoudelijke hulp, deed in 2012 de opleiding tot helpende. Een aantal jaar geleden vroegen we Tamara hoe ze haar werk als helpende bij Aafje vond. Ze vertelde dat ze het enorm naar haar zin had en graag door wilde leren. Bij het Zadkine volgde ze toen de opleiding tot Verzorgende IG. Inmiddels zijn we een paar jaar verder en spreken we haar weer. Tamara werkt nog steeds bij Aafje en je raadt het al… als VIG'er! Ze werkt inmiddels drie jaar als verzorgende IG in de thuiszorg in Ridderkerk – Bolnes. Daarnaast is ze planner en werkbegeleider.

Mooiste vak ter wereld

Tamara vindt haar werk erg waardevol en krijgt veel voldoening. “Het is het mooiste vak ter wereld. Het gevoel dat je elke dag iets voor iemand kan betekenen. Dat is heel waardevol. Mensen doen de deur open met een glimlach omdat ze je zien en als je weggaat, geven ze je een glimlach omdat je ze hebt geholpen!”

Oplossingsgericht werken

Tamara zocht naar diepgang en wilde meer kennis opdoen binnen de zorg. “Toen ik helpende was, wilde ik steeds meer weten over verpleegtechnische handelingen. Steeds wilde ik een stapje verder en meer diepgang in mijn werk. Dat is gelukt en Aafje biedt ook die mogelijkheid. De diversiteit aan werkzaamheden die je als Verzorgende IG hebt houdt het werk afwisselend. Elke dag is anders. Ik vind het leuk om oplossingsgericht bezig te zijn. De dingen die niet standaard zijn, dat vind ik juist geweldig om uit te zoeken. Als een klant iets heeft, dan ga ik uitzoeken hoe ik hem/haar het beste kan helpen.”

Bij Aafje krijg je de ruimte

Tamara ervaart Aafje als een fijne werkgever. “We krijgen vaak een blijk van waardering in de vorm van een kaartje, bloemetje of presentje. Dat vind ik geweldig en geeft voldoening in je werk. En daarnaast natuurlijk de ruimte die je krijgt. Aafje geeft je alle ruimte om je te ontwikkelen. Aafje juicht het toe als je jezelf wilt ontwikkelen. Toen ik de opleiding op niveau 2 had afgerond, werd bij mijn diplomering al gezegd: “Je kan door naar niveau 3.” Vol enthousiasme rondde ik niveau 3 af en toen zei de opleidingscoach van Aafje: “Wil je door naar niveau 4?” Het groeipad is heel laagdrempelig. Ik blijf tot mijn pensioen bij Aafje.”