menu

Menu

Ik help collega’s beter te worden in hun vak

Tien jaar geleden begon Viola als verzorgende in de thuiszorg bij Aafje. Al snel groeide ze door naar de functie van verpleegkundige in de wijk. Drie jaar terug startte Viola met een nieuwe uitdaging als leercoach in Reyerheem. “Ik werd leercoach bij Reyerheem. Dit is echt een onwijs leuke baan. Ik begeleid medewerkers in dit huis met al hun leervragen. Zo loop ik met hen mee, teken ik bepaalde handelingen af, toets ik bijvoorbeeld de helpende plussers en controleer ik daarbij de medicatiedeling. Het leukste aan dit werk is dat ik collega’s stimuleer om nog beter te worden in hun vak. Zo werken we samen aan kwaliteit.”

Thuis

Viola komt uit een gezin met een broer en twee zussen. Haar moeder, broer en jongste zus wonen in Nederland. Viola’s vader is twee jaar geleden overleden. Haar oudste zus woont in Ghana. “Ik herinner me nog veel van mijn tijd in Ghana en probeer regelmatig terug te gaan. Ik heb daar nog veel familie en bezoek die graag. Ghana voelt als thuiskomen. Mijn kindertijd was ook echt heel fijn. Ik dacht dat ik advocaat zou worden, maar mijn vrienden en familie zeiden al dat ik in de zorg moest gaan werken. Dat ik daarvoor geboren was. Ze hadden gelijk.”

Coaching

Tien jaar geleden begon Viola als verzorgende in de thuiszorg bij Aafje. Al snel groeide ze door naar de functie van verpleegkundige in de wijk. Drie jaar terug startte Viola met een nieuwe uitdaging. “Ik werd leercoach bij Reyerheem. Dit is echt een onwijs leuke baan. Ik begeleid medewerkers in dit huis met al hun leervragen. Zo loop ik met hen mee, teken ik bepaalde handelingen af, toets ik bijvoorbeeld de helpende plussers en controleer ik daarbij de medicatiedeling. Het leukste aan dit werk is dat ik collega’s stimuleer om nog beter te worden in hun vak. Zo werken we samen aan kwaliteit.”

Doorgroeien

Viola helpt haar collega’s te ontwikkelen, maar zelf blijft ze ook graag bezig met vakmanschap. “Ik blijf ook leren, bijvoorbeeld via scholingen en gesprekken met andere leercoaches. Bij Aafje staat groei voorop. Ik heb dat zelf ervaren: ik begon hier tien jaar geleden als verzorgende en ben nu leercoach. Door hard te werken en wensen bespreekbaar te maken, kun je hier je dromen waarmaken. Het is echt mooi dat Aafje zoveel ruimte geeft om je competenties te ontwikkelen.”