menu

Menu

Mijn klanten voelen als vrienden

Liusibanys maakt schoon bij mensen thuis. Hij houdt van zijn baan én zijn tevreden klanten. ”Vaak ben je één van de weinige mensen die klanten zien. Je merkt dan dat ze écht blij zijn dat je er bent. Dat soort dingen kleuren mijn dag”.

Een goed gevoel

Ik kom uit Cuba en woon al tien jaar in Nederland, samen met mijn vriend en ons dochtertje van vijf. Twee jaar geleden begon ik bij Aafje als huishoudelijk medewerker. Elke week werk ik bij ongeveer acht klanten. Zij worden vrolijk als ze mij zien. Vaak zijn mensen eenzaam en zorg ik voor de nodige afleiding. Aan het einde van de dag heb ik een goed gevoel.

Waardering

Ik koos voor Aafje omdat ik anderen écht wil helpen. Dat geeft mij voldoening. Laatst kwam ik terug van zes weken vakantie. Een klant was heel dankbaar dat hij mij weer zag. Hij was zelfs uit bed gekomen en we hebben gezellig koffie gedronken. De waardering van klanten doet me heel veel. Daarnaast vind ik alle aspecten van mijn werk leuk: het contact met de klant, het schoonmaken en de tevreden gezichten als ik klaar ben.

Doorgroeien

Mijn droom is om door te groeien bij Aafje. Schoonmaken vind ik leuk, alleen zou ik ook wat meer willen doen met de klanten. Ik zou hen bijvoorbeeld willen helpen met de dagelijkse verzorging, zoals wassen en aankleden. Maar ik wil hen ook meenemen naar buiten, samen koffie drinken en praten over het leven. Mijn klanten voelen als vrienden en op die manier kan ik nóg meer voor hen betekenen.