menu

Menu

Voor dit werk offer ik met liefde mijn weekend op

Sanae (24) is strafjurist bij het Openbaar Ministerie. Simpel gezegd beoordeelt ze strafbare feiten en adviseert ze over de mogelijke straf die de dader moet krijgen. Een uitdagende job waar Sanae veel voldoening uit haalt. En toch miste ze iets in haar leven: de zorg! Daarom werkt deze slimme meid in het weekend bij Smeetsland als zorgassistent. Daar zijn we heel blij mee.

Studeren

Sanae ging als kind naar de havo in Papendrecht. Hierna startte ze met de hbo-studie Rechten om na een jaar de overstap te maken naar de universiteit. “Ik volgde de bachelor Rechten op de Erasmus Universiteit in Rotterdam en haalde daarna mijn master Strafrecht in Leiden. Mijn schooltijd was superleuk. Ik maakte veel vrienden en haalde goede cijfers. Twee jaar geleden haalde ik mijn master en ging ik aan de slag als procesjurist bij een bank.”

Raak

Bij de bank had Sanae het naar haar zin, maar ze wilde graag werken als strafjurist. “Daar had ik voor geleerd en daar ligt mijn passie. Daarom reageerde ik op een vacature van het Openbaar Ministerie. Dolgelukkig was ik, toen ik werd aangenomen! Het is een hele leuke en uitdagende functie.”

Ontbrekende puzzelstukje

Sanae heeft nu een toffe baan, maar voelde iets aan haar ‘knagen’. “Naast mijn studies heb ik altijd veel gewerkt. Ik heb van alles gedaan: van schoonmaken tot het verzorgen van maaltijden voor mensen in een psychiatrische instelling. De meeste bijbanen waren in de zorg. Al snel had ik door dat de zorgwereld mij blij maakt. Het is fijn om iets voor anderen te kunnen doen. In mijn werk als strafjurist maak ik óók het verschil, maar dat is toch anders.”

Kennismaken

De moeder van Sanae werkt in de thuiszorg van Aafje. Daardoor kende Sanae Aafje al. “Ik keek naar de vacatures bij Aafje en zag de functie van zorgassistent. Ik vreesde dat mijn ervaring niet toereikend zou zijn, maar werd tóch gebeld door de recruiter. We hadden een goed gesprek en niet veel later mocht ik twee dagen meelopen op de afdeling Korsakov van Smeetsland. Ik wist meteen: dit is het! Hier ruil ik mijn weekenddagen graag voor in.”

Dienstbaar

Sanae werkt nu drie maanden als zorgassistent bij Aafje. Ze werkt alleen op zaterdagen en zondagen. “Mijn functie is heel divers. Ik kijk waar er hulp nodig is en ondersteun daarin. Het ene moment ga ik wandelen met een bewoner, het andere moment bak ik een taart. Persoonlijke aandacht voor de bewoners is het belangrijkste in mijn werk. De gesprekken die ik met hen heb zijn heel mooi. Ze voelen zich echt gezien en gehoord en daardoor ik ook.”

Nog meer Aafje

Hoe langer Sanae bij ons werkt, hoe leuker ze het vindt. “Ik bruis van de ideeën over wat ik kan doen voor onze bewoners. En ik voel me steeds meer thuis. Met mijn manager bespreek ik mijn ideeën en samen onderzoeken we ook hoe ik nog meer ingezet kan worden in dit huis. Dat geeft mij energie. Het is best pittig om vier dagen op kantoor te zitten en twee dagen voor Aafje te werken. Maar dit werk is alle vermoeidheid waard.”