menu

Menu

Duurzaamheid als belangrijk thema bij Aafje

Geplaatst op 12-10-23

Deze week (9 t/m 13 oktober) staat in het teken van de Week van de Duurzaamheid. Bij Aafje is duurzaamheid een onderwerp dat wij niet alleen in woorden willen uitdragen, maar ook in daden willen omzetten.

Maatschappelijke verantwoordelijkheid

We nemen graag onze maatschappelijke verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan het verduurzamen van de zorgsector in Nederland. Daarom hebben we de Green Deal Duurzame Zorg getekend en ons aangesloten bij MVO Nederland. Naast het verduurzamen van onze gebouwen, hebben we vanuit de Green Deal de thema’s ‘verduurzaming in medicatiegebruik’, ‘vermindering van reisbewegingen door medewerkers’ en de ‘verduurzaming van de inkoop’ bepaald. Zo proberen we het gebruik van plastic zoveel mogelijk te beperken, recyclen we bedrijfskleding en gebruiken we geen wegwerpbekertjes meer.

Duurzame inzetbaarheid van medewerkers

Een comfortabele en prettige woonomgeving voor de bewoners moet hand in hand gaan met goede en veilige werkomstandigheden voor de medewerkers van Aafje. Maar ook voor vrijwilligers en mantelzorgers. Een ‘healing environment’ werkt mee aan het welbevinden van bewoners en het eventuele herstel van klanten (kort verblijf). Daarnaast zorgt het voor een rustige werkomgeving en draagt het bij aan vermindering van ziekteverzuim. Zo krijgt iedere studio – als het even kan – bij nieuwbouw of renovatie een eigen geïntegreerde tillift. Dit is niet alleen comfortabeler voor de bewoner, maar ook beter voor de rug van de medewerker. En het scheelt veel tijd in de dagelijkse werkzaamheden. Ook de slimme badkamers, die erg ruim zijn, zijn erg fijn voor de verpleging.

Wil je meer weten over hoe Aafje zich inzet voor een betere zorgsector en een betere werkomgeving? Bekijk dan onze pagina over Duurzaamheid voor meer informatie.