IG Verpleegkundige

Je hebt gezocht op de term ‘IG Verpleegkundige’. Officieel bestaat de functie IG verpleegkundige niet. Wat wij wel hebben zijn verpleegkundige of verzorgen IG vacatures!  Nieuwsgierig wat het verschil is per functie? Lees dan snel verder👇! Wil jij direct solliceren? Wil jij direct solliciteren? Klik dan op de functie die bij jou past: verpleegkundige of verzorgen IG.

‘verzorgenden IG & verpleegkundigen
 werken samen in één zorgteam’

Aan de slag als verzorgende IG of verpleegkundige

IG Verpleegkundige is een foutieve benaming. Er zijn twee beroepen met elkaar gemixt; de verpleegkundige en de verzorgende IG. En die functies zijn wel degelijk anders. Als verzorgende IG heb je een mbo niveau 3 opleiding afgerond en als verpleegkundige ga je aan de slag op niveau 4 (mbo) of niveau 5 (hbo).

Als Verzorgende IG (Individuele Gezondheidszorg) bied je de dagelijkse persoonsgerichte zorg. Zoals lichamelijke verzorging, hulp bij het aankleden,  het aanbrengen van steunkousen en protheses en klaarzetten van medicijnen. Ook bied je hulp bij dagelijkse activiteiten en eten en drinken.

Een verpleegkundige geeft advies over en begeleiding bij ziekte of behandeling en  voert verpleegkundige handelingen uit. Zoals het controleren van lichaamsfuncties, (in)continentie verzorging, wond- en stomaverzorging, toedienen van medicijnen en medisch technische handelingen. Onder medisch technische handelingen vallen onder andere pijnbestrijding, toedienen van vocht, zuurstof, voeding en medicijnen. Verder geef je als verpleegkundige advies over en begeleiding bij de ziekte of behandeling.

Start jouw nieuwe avontuur bij Aafje

Aafje heeft diverse vacatures voor verzorgenden en verpleegkundigen in de thuiszorg, verpleeghuizen en thuiszorg.

Ontdek de Aafje Academie
Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap