Leren & Werken

Bij Aafje zijn we voortdurend in beweging, jij als medewerker ook. Belangrijk is dat je ontdekt wat je leuk vindt en waar je goed in bent. Daarom heeft jouw ontwikkeling onze aandacht. Bij Aafje kun je een beroepsopleiding volgen in de zorg.

Competentiegericht leren​

Competentiegericht leren betekent dat je leert wat je in de praktijk nodig hebt. Denk aan kennis, vaardigheden, inzicht en beroepshouding. Motivatie en persoonlijke eigenschappen vormen een onderdeel van een competentie.

Leren op je werkplek

Shirley de Wit, opleidingsadviseur: ‘Daar waar je het vak uitoefent, juist daar leren collega’s van elkaar: op de werkplek. Enerzijds door echt dingen te doen, bijvoorbeeld de handelingen die je doet of door te kijken hoe je collega’s iets aanpakken. Anderzijds leer je bijvoorbeeld in klinische lessen en tijdens werkbesprekingen. Daarnaast is er voor iedere medewerker een leerportaal,. Hierin staan de opleidingen die we jou adviseren om te volgen’. 

Stage lopen

Lijkt het je leuk om in de zorg te werken en wil je wat je op school leert in de praktijk brengen? Aafje is altijd op zoek naar gemotiveerde en enthousiaste scholieren en studenten. Wij hebben op VMBO-, MBO-, HBO-, en WO-niveau diverse stagemogelijkheden. Daarbij gaat het niet alleen om zorg, maar ook om stageplekken op ondersteunende gebieden. Bijvoorbeeld financieel, automatisering, administratief of secretarieel of op marketingcommunicatie of P&O gebied.

Bij Aafje lopen gemiddeld 900 scholieren/ studenten per jaar stage. Dat is een behoorlijk aantal. Aafje kiest hier bewust voor. We willen als organisatie een bijdrage leveren aan de scholing van beroepskrachten. Ook leren we graag van onze stagiaires. Door hun aanwezigheid blijven we op de hoogte van actuele ontwikkelingen op onderwijsgebied. Deze kennis passen we weer toe in de praktijk. Ook kijken stagiairs met een frisse blik naar onze organisatie. Zo houden ze ons een spiegel voor en daar steken we wat van op. En we hopen natuurlijk dat onze stagiairs het bij Aafje zo naar hun zin hebben, dat ze na hun stage kiezen voor een baan bij Aafje.

Heb je interesse of vragen?

Neem dan contact op met ons stageloket per mail: stageloket@aafje.nl

Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap