Werken bij De Nieuwe Plantage

Geplaatst op 24-01-2022

Uren in overleg

2.492,51 tot 3.362,22

Geplaatst op 24-01-2022

Uren in overleg

1960,02 tot 2845,21

Geplaatst op 24-01-2022

Uren in overleg

2068,21 tot 3060,18

Geplaatst op 24-01-2022

uren in overleg

1960,02 tot 2845,21

Bg entree mei 2019

Vernieuwde locatie, nieuwe collega's!

De renovatie van De Nieuwe Plantage is afgerond en onze bewoners hebben hun intrek genomen. Zorg jij dat iedereen zich thuis voelt?

Vernieuwde locatie De Nieuwe Plantage

Welkom in het vernieuwde Aafje De Nieuwe Plantage! Deze locatie is onlangs compleet vernieuwd. De bewoners hebben inmiddels allemaal weer hun intrek genomen in de appartementen. Ook de meeste Aafje collega's zijn weer meeverhuisd, maar onze bewoners zouden er graag nog een paar zorgkanjers bij willen. Zorg jij ervoor dat het onze klanten aan niets tekort komt en dat er ruimte is voor de zaken die ertoe doen? Onze collega's staan te springen om je te leren kennen en ze maken je graag wegwijs in deze moderne en vernieuwde locatie.

Dec update dnp wba welkom vers2

In het vernieuwde verpleeghuis woont elke bewoner in een eigen éénpersoonsstudio met badkamer. Dit past bij het principe van kleinschalig wonen; waarbij alle zorg zoveel mogelijk als thuis wordt georganiseerd. De dagelijkse bezigheden van de bewoners gebeuren voornamelijk in de gezamenlijke huiskamer. Daar schrijf je als medewerker ook de rapportages in het Elektronisch Clientdossier (ECD). De zorg verleen je ook in de huiskamer of in de studio van de bewoner, in zijn/haar privéomgeving.

Verpleeghuis De Nieuwe Plantage ligt in de Rotterdamse wijk Kralingen-Crooswijk vlakbij de Kralingse Plas. Het verpleeghuis heeft drie verdiepingen voor psychogeriatrische zorg en één verdieping voor somatische verpleging. Iedereen werkt hier nauw met elkaar samen en we houden van humor in onze teams.

Van Koningshof naar De nieuwe Plantage

‘In november is de De Nieuwe Plantage heropend  en zijn de bewoners en medewerkers verhuisd van de tijdelijke locatie De Koningshof naar De Nieuwe Plantage ’ vertelt manager Zorg en Behandeling, Henriëtte van Woudenberg: 'Voorheen was De Nieuwe Plantage meer een verzorgingshuis. Vanaf november is het puur een verpleeghuis. Dit is nodig, omdat hier meer behoefte en vraag naar is. Mensen blijven langer thuis wonen en verhuizen uiteindelijk met een zwaardere zorgbehoefte naar een verpleeghuis.’

Uitdaging en bijscholing

Dit betekent dynamiek en uitdaging voor het personeel. Gedurende het tijdelijke verblijf in de Koningshof heeft iedereen bijscholing gekregen voor de omslag van verzorging naar verpleging. Ook konden alle medewerkers actief deelnemen aan de veranderprocessen die met deze modernisering gepaard gaan. 'In het gerenoveerde verpleeghuis werken we met woongroepen van 8 tot 12 bewoners met een gezamenlijke huiskamer en keuken.' De studio's beschikken allemaal over een eigen badkamer.

Multicultureel

De Nieuwe Plantage staat midden in een multiculturele wijk. Als medewerker sta je voor de uitdaging bewoners uit welke cultuur dan ook, te leren kennen en persoonsgericht te verzorgen. De meeste bewoners zijn geboren en getogen in de wijk rond De Nieuwe Plantage. Deze mensen zijn zo verknocht aan hun wijk. Die willen daar nooit meer weg.

Goed bereikbaar

De Nieuwe Plantage is goed bereikbaar met het OV. Metrohalte Gerdesiaweg is een minuut lopen en tram 21 stopt vlakbij op het Oostplein. Daarnaast ligt De Nieuwe Plantage vlak achter de gezellige Oudedijk in Kralingen.

Renovatie in beeld

Ben je nieuwsgierig naar de renovatie van De Nieuwe Plantage? Kijk dan op de website www.aafje.nl/denieuweplantagenieuwestijl.

Word jij onze nieuwe collega bij De Nieuwe Plantage?

Bekijk onze openstaande vacatures en solliciteer direct!

Bekijk vacatures

Aan de slag in De Nieuwe Plantage

De Nieuwe Plantage is een verpleeghuis in de Rotterdamse wijk Kralingen-Crooswijk en op deze locatie verlenen wij psychogeriatrische en somatische zorg.

Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap