Werken bij De Twee Bruggen

Geplaatst op 19-05-2020

Voor 36 uur per week

FWG 30

Geplaatst op 22-04-2020

Voor 20 uur per week - zwangerschapsvervanging

FWG 55

Werken in een waar somatisch kenniscentrum

De Twee Bruggen is het enige volledige somatisch verpleeghuis van Aafje. Hier kun je aan de slag binnen de zorgprogramma’s: Dubbelzorg, Revalidatie & Herstel of Somatiek. Bevlogen vertelt Manager Zorg & Behandeling Mandy van Helden over de aangeboden zorg. ‘We leveren hoog complexe zorg in een passend therapeutisch klimaat, waarvoor veel technische kennis en specialistisch handelen nodig is. Met je collega’s werk je multidisciplinair samen met professionals binnen en buiten Aafje: artsen, behandelaren, thuiszorg, ziekenhuizen en welzijnsorganisaties.

Dtb rdam tuin buiten %281%29
Dtb rdam tuin buiten %284%29
Dtb rdam voortuin buiten

Persoonsgerichte zorg

Ons speerpunt is zorg op maat voor iedere klant, door een persoonsgerichte benadering. Deze zorg is afgestemd op iemands leven, wensen en voorkeuren. De persoon staat centraal en niet de beperking of de ziekte. Om toe te werken naar een meer persoonsgerichte benadering, zijn drie (voor ieder zorgprogramma één) agogisch hulpverleners werkzaam. De Twee Bruggen is volop in ontwikkeling en je wordt als collega uitgedaagd om mee te denken over de veranderingstrajecten.

Buurtfunctie

Bewoners kunnen fijn wonen in De Twee Bruggen en er is veel aandacht voor welzijn. Het huis heeft een echte buurtfunctie. Veel buurtbewoners lopen hier binnen en doen mee met de activiteiten. Het huis kent ontzettend veel vrijwilligers, die zich van oudsher betrokken voelen bij het huis. De inloop van de buurt en de inzet van vrijwilligers geeft het huis een prettige sfeer.

Renovatie

Het huis kent een lange historie en is toe aan renovatie. Dit voorjaar wordt gestart met een grote verbouwing, die ongeveer twee jaar gaat duren. De bewoners verhuizen tijdelijk naar drie locaties: Aafje zorghotel locatie Maasstad, het voormalige Havenziekenhuis en Martha Flora. De verhuizing is dusdanig vormgegeven dat de drie zorgprogramma’s elk een eigen locatie betrekken. Ook straks in het gerenoveerde huis krijgt ieder zorgprogramma een eigen afdeling. Nieuwsgierig? Op www.aafje.nl/detweebruggennieuwestijl kun je al een beetje zien hoe het gaat worden.

Zorghotel Maasstad

Het zorgprogramma Revalidatie en Herstel gaat tijdelijk naar het prachtige zorghotel bij het Maasstad ziekenhuis. ‘Aangezien dit zorghotel gespecialiseerd is in revalidatie en ook De Twee Bruggen een eigen expertise heeft, zien wij dit als kans om veel van elkaar te leren’, licht Mandy van Helden toe.

Voormalig Havenziekenhuis

Het voormalige Havenziekenhuis ligt middenin de stad Rotterdam. Hier verhuist het zorgprogramma Somatiek Wonen naartoe. Je biedt hier professionele zorg in een huiselijke omgeving met veel persoonlijke aandacht, waarbij het uitgangspunt is wat een bewoner nog wil en kan. ‘Het is een mooie locatie om te werken met een leuke brasserie’, vult Manager Diensten en Welzijn Ingrid van Maarschalkerwaard aan. Bovendien zit je dichtbij de Markthal, de Oude Haven en de Laurenskerk. Dit biedt medewerkers de kans om andere activiteiten te ondernemen met onze bewoners, dan ze gewend zijn. ‘En het uitzicht is geweldig’, voegt Mandy van Helden er enthousiast aan toe.

Aafje Schubertlaan

Aafje Schubertlaan in Hillegersberg bevindt zich in het Molenkwartier. Het is een modern huis, dat vlakbij de winkels ligt en over eigen parkeergelegenheid beschikt. Aafje Schubertlaan is een mooie locatie waar het zorgprogramma Dubbelzorg tijdelijk wordt gehuisvest. Bij Dubbelzorg bied je zorg aan bewoners met een lichamelijke en een psychische beperking. Je werkt en leeft hier samen met bewoners op een zeer kleinschalig niveau.

Dtb rdam mw buiten eten portret vrouw
Dtb rdam rest   %281%29
Dtb rdam   man kt act wel kaarten ont

Ben jij onze nieuwe collega bij De Twee Bruggen

Bekijk of er een functie beschikbaar is die bij jou past.

Bekijk vacatures

Dáárom De Twee Bruggen?

Met vakmanschap en aandacht leggen wij de verbinding met klanten, relaties en elkaar.

Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap