Werken bij Koningshof

Geplaatst op 24-01-2022

Uren in overleg

2.492,51 tot 3.362,22

Bg entree mei 2019

November 2019 wordt De Nieuwe Plantage geopend

Als sollicitant wordt je tot die tijd in Rotterdam Zuid ingewerkt, waarna je in november meeverhuisd naar Rotterdam Noord.

Locatie Koningshof vervangt tijdelijk Aafje De Nieuwe Plantage

De Koningshof is een tijdelijke locatie voor de bewoners van De Nieuw Plantage. 

Verpleeghuis Koningshof ligt in de Rotterdamse wijk Lombardijen. Het warme onthaal door de vrolijke receptioniste, geeft je direct een welkom gevoel. We werken hier met een betrokken team, die psychogeriatrische en somatische zorg verlenen aan onze bewoners. Iedereen werkt hier nauw met elkaar samen. We houden van humor en kijken naar elkaar om.

De Nieuwe Plantage

De Nieuwe Plantage wordt op dit moment gerenoveerd en zal medio November heropend worden. Verpleeghuis De Nieuwe Plantage ligt in de Rotterdamse wijk Kralingen-Crooswijk. Via deze link lees je direct meer over deze nieuwe locatie.

Koningshof aafje header3 %281%29
Koningshof locatie 2
Koningshof aafje 6

Van verzorging naar verpleging

'Dit jaar nog verhuizen we naar De Nieuwe Plantage in Rotterdam Kralingen' vertelt manager Zorg & Behandeling, Henriëtte van Woudenberg. Het verpleeghuis wordt momenteel compleet vernieuwd. 'We veranderen van verzorging naar alleen verpleging, omdat hier meer behoefte aan is.’ Mensen blijven langer thuis wonen en verhuizen uiteindelijk met een zwaardere zorgbehoefte naar een verpleeghuis.

Uitdaging en bijscholing

Dit betekent dynamiek en uitdaging voor het personeel. Collega’s krijgen bijscholing van verzorging naar verpleging en kunnen actief deelnemen aan de veranderprocessen die met deze modernisering gepaard gaan. In het gerenoveerde verpleeghuis wordt de zorg zoveel mogelijk als thuis georganiseerd. 'We krijgen woongroepen van 8 tot 12 bewoners met een gezamenlijke huiskamer en keuken.’ De studio’s beschikken allemaal over een eigen badkamer.

Multicultureel

Of je nu in de Koningshof in Rotterdam Zuid gaat werken of in De Nieuwe Plantage in Kralingen straks. Beide huizen staan midden in een multiculturele wijk. Als medewerker sta je voor de uitdaging bewoners uit welke cultuur dan ook, te leren kennen en persoonsgericht te verzorgen. De meeste bewoners zijn geboren en getogen in de wijk rond De Nieuwe Plantage. Deze mensen zijn zo verknocht aan hun wijk. Die willen daar nooit meer weg. 

Goed bereikbaar

De tijdelijke locatie Koningshof in Rotterdam Zuid is goed bereikbaar met het openbaar vervoer.  Er is gratis parkeergelegenheid en er zijn veel voorzieningen, zoals een supermarkt en drogist, in de omgeving. Ook De Nieuwe Plantage straks is goed bereikbaar met het OV en ligt vlak achter de gezellige Oudedijk in Kralingen. 

Koningshof aafje 2
Koningshof aafje 8
Koningshof aafje 7

Word jij onze nieuwe collega bij de Koningshof?

Bekijk of er een functie beschikbaar is die bij je past.

Bekijk vacatures

Aan de slag in de Koningshof

De Koningshof is een tijdelijke locatie voor de bewoners van De Nieuw Plantage. Het verpleeghuis ligt in de Rotterdamse wijk Lombardijen. 

Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap