Medewerker aan het woord

Meet Ilse, clusterflexkracht bij Aafje

Flexibel je werktijden indelen, maar ook tijd om op het strand te liggen? Hoe doe je dat? Wij spraken Ilse Keijzer, clusterflexkracht op niveau 2 bij Aafje.

Ilse, Hoe ben je in contact gekomen met Aafje?

Ik heb eerder al een half jaar stage gelopen bij Aafje. Dit is mij destijds heel goed bevallen. Ik kwam door corona thuis te zitten en was op zoek naar een bijbaan. Via een collega uit mijn stagetijd wist ik dat ik bij Aafje welkom zou zijn en dat ik met een flexcontract niet vast zit aan bepaalde werkdagen en echt alleen hoef te werken als ik dit zelf wil. Ik ben een flexer op niveau 2+, en ik heb een contract van 3 uur, maar werk eigenlijk elke week meer dan dat. Dit verschilt per week.


Wat is dat precies, Clusterflex?

Als clusterflex medewerker werk je in een team, dat we cluster noemen, in een vast werkgebied. Door te werken met flexclusters krijgen medewerkers de ruimte om zelf een prettige balans tussen werk en privé te creëren. Anders dan bij een flexbureau word je niet ingeroosterd, maar plan je in overleg met jou cluster zelf jouw uren.

En, hoe bevalt het om zelf je uren in te plannen en zo werken bij Aafje volledig in te kunnen passen in je werk/privé balans?

Superfijn, ik leg mijn agenda naast de open diensten en kan zo alles makkelijk inplannen. Je kan zo toch nog goed je privé leven bijhouden en  zoveel uren werken als dat je zelf maar wilt. 

Bij Aafje kon daarnaast snel aan het werk en word goed ondersteund. 

Wil jij ook werken als Clusterflex kracht?

Wil je graag in aanmerking komen als clusterflex kracht dan kan je jouw CV en motivatie mailen naar recruitment@aafje.nl of wil je eerst meer informatie?
Neem dan contact op met onze recruiters, via nummer 088 823 1088.

 


 

Meet Linda, leerling Verpleegkundige 

‘Ik zie mensen de ziekte hoestend en proestend verslaan’.

Cakes, muffins, taarten… De oven van Linda Brouwer draait overuren. Deze leerling-verpleegkundige uit Ridderkerk krijgt geen genoeg van bakken! Een fijne hobby om, samen met haar 2 dochters, even bij te komen van de drukte op het werk. Zeker nu. Linda werkt namelijk tijdelijk op een locatie waar het coronavirus heerst…

Linda werkte 12 jaar op kantoor. Toen ze mantelzorger werd voor haar vader en man, kreeg Linda inzicht in haar échte talent: zorgen. Ze schoolde zich om en werkt inmiddels 12 jaar in de zorg. Linda werkt in Reyerheem, maar nu tijdelijk in Slinge. “Toen het coronavirus om zich heen greep, hoorde ik dat Slinge moeite had met de bezetting. Bij Reyerheem liep alles goed. Ik meldde mij daarom aan voor het team in Slinge. Daar was ik harder nodig.”

Aan het bed
Voor Linda is het een uitdaging om kwetsbare mensen te verzorgen. “Zieke mensen hebben iemand nodig die aan hun bed staat en voor hen zorgt. Die persoon wil ik zijn. De coronacrisis herinnerde mij hier opnieuw aan. Het virus maakt veel slachtoffers. Ook het contact met de familie is emotioneel. We moeten soms via een ruitje vertellen dat iemand overleden is. Dat is heel moeilijk.” 

Winnaars
Overplaatsing was voor Linda een flinke stap uit haar comfortzone. Maar ze is dankbaar voor deze kans. “Ik heb mezelf hier verder ontwikkeld en ben daar trots op. De coronacrisis is verschrikkelijk, maar ik zie ook mooie dingen. Mensen die de ziekte hoestend en proestend verslaan. Collega’s die alles op alles zetten om de beste zorg te geven. Dat geeft moed! Daar draag ik graag aan bij.”

 


 

Meet Angelique, leerling Verpleegkundige 

Vrijheid maakt het werk leuker en de zorg beter’

Angelique Limpers (26) groeide op in een klein dorpje in Noord-Holland. Haar moeder had een café en Angelique hielp graag mee. Een carrière in de horeca lag voor de hand, maar Angelique vond haar droombaan in de zorg. Ze is leerling verpleegkundige bij De Vijf Havens en gaat fluitend naar het werk.

Angelique startte 4,5 jaar terug bij Aafje als verzorgende. Ze had het naar haar zin, maar wilde graag doorgroeien. “Ik wilde meer verantwoordelijkheid en stond een beetje stil in mijn toenmalige functie. Gelukkig mocht ik beginnen met de opleiding mbo-verpleegkunde. Begin volgend jaar hoop ik mijn diploma op zak te hebben.”

Drijfveer

Werken in de zorg is het mooiste dat er is, volgens Angelique. “Hoe bijzonder is het dat wij ‘zorgmensen’ anderen kunnen ondersteunen? Het geeft mij energie om oudere mensen te helpen. Om bij te dragen aan hun laatste levensfase. En de dankbaarheid die volgt is echt onbetaalbaar. Daar doe ik het voor.”

Vrijheid

Bij Aafje ervaart Angelique ruimte in de breedste zin van het woord. “Een voorbeeld is mijn opleiding: ik kan mij binnen Aafje écht ontwikkelen. Ook merk ik dat ik, binnen de gestelde kaders, vrij ben om mijn werk zelf vorm te geven. Zolang dat voor de klant goed is natuurlijk. Deze vrijheid maakt het werk leuker en de zorg beter.”

Privé

Angelique heeft een grote vriendenkring. Een deel van haar collega’s zijn ook vriendinnen geworden. Binnenkort gaat Angelique in Hoogvliet samenwonen met haar jeugdliefde. “We verloren elkaar uit het oog, maar de vonk sloeg opnieuw over.” Huisje, boompje, beestje? “Ja! Het beestje is een paard, want dat heb ik altijd gewild: een eigen paard in de tuin.”

 


 

Meet Renu, wijkverpleegkundige bij Aafje thuiszorg

Twee jaar geleden bezocht Renu Boedhram het zomercarnaval in Rotterdam. Ze liep langs de kraam van Aafje en werd enthousiast. Renu nam ontslag bij haar toenmalige werkgever en startte bij ons als wijkverpleegkundige. Een beslissing waar ze nooit spijt van heeft gehad. Ze heeft het zelfs zó naar haar zin dat ze vijf vrienden overhaalde om ook te switchen.

Renu (27) woont met haar ouders in Rotterdam-West. Deze collega houdt van sporten, maar geniet ook van ‘lekker ontspannen series kijken’. Renu is een sociale dame en doet graag leuke dingen met vrienden. Haar sociale karakter komt ook terug in haar werk in de zorg. “Ik vind het heel fijn om te zorgen voor mensen die hulp nodig hebben. Vooral in de thuissituatie. Dankzij mijn hulp kunnen mensen langer thuis wonen en dat geeft voldoening.”

Switch
Bij haar vorige werkgever zat Renu niet meer op haar plek. Toen ik in gesprek ging met Aafje, had ik meteen door dat dit een heel gastvrije organisatie is. Ik voelde me welkom en had zin om te beginnen.” Bij Aafje werkt Renu nu 1,5 jaar met veel plezier. Aafje is een fijne werkgever. Mijn werk is uitdagend en ik heb leuke collega’s.

Vrijheid
“Bij Aafje ervaar ik de ruimte om het beste uit mezelf te halen. Ik krijg van Aafje het vertrouwen en de vrijheid om mijn werk uit te voeren zoals ik dat wil. Binnen de richtlijnen natuurlijk. Dat is heel prettig en maakt mijn werk nog leuker. Ik ben tevreden over Aafje en gun anderen ook zo’n leuke werkgever. Daarom haalde ik bevriende verpleegkundigen over om ook te solliciteren. Met succes, want vijf dames werken inmiddels bij ons.”

Doorgroeien, leren en ontwikkelen

Jouw nieuwe avontuur start bij Aafje. Bij Aafje creëren wij graag extra ruimte voor jou! Zo hebben wij een Aafje Academie waarbij je de ruimte krijgt om te leren en jezelf verder te ontwikkelen. 

Waar ligt jouw talent?

Beantwoord de vragen van de Aafje Talentmatcher en ontdek waar jij het beste past.

Doe de test!
Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap