Nieuwe duurzame en lekkere koffie en thee bij Aafje

Deel dit bericht:

Bij Aafje staat duurzaamheid hoog in het vaandel. We willen niet alleen aan klanten, bewoners, mantelzorgers en vrijwilligers goede koffie en thee bieden, maar juist óók aan onze medewerkers. Daarom hebben we sinds een aantal weken een nieuwe leverancier die hieraan op alle fronten voldoet. Bij de keuze voor een nieuwe leverancier hebben we aandacht gegeven aan de ambities van Aafje op het gebied van beleving, duurzaamheid en kwaliteit. Na smaak- en belevingstesten kwam firma Kaars als winnaar uit de bus. Inmiddels zijn de machines in gebruik. De oude machines worden waar mogelijk gerecycled. De reacties zijn heel positief. 

Ervaringen van medewerkers

Na het plaatsen van de nieuwe warme dranken-machines kwamen er positieve reacties van de medewerkers. ¨Goede koffie is belangrijk, het verhoogt de medewerkerstevredenheid en de sfeer¨. En: ¨Fijn dat mijn werkgever ook hier oog heeft voor duurzaamheid. Smaakt mijn kop koffie in de ochtend toch net nog even lekkerder. Goede start van de dag!¨. Maar ook: ¨Wat een prachtig apparaat, na een drukke route een heerlijke kop koffie gedronken met goede smaak. Echt genoten hiervan!¨

Fairtrade bonen uit Nicaragua

De koffiebonen van Aafje zijn direct afkomstig van APAC koffieboeren in Nicaragua. APAC is een organisatie die ervoor zorgt dat de kleinere boeren kunnen handelen op de wereldmarkt. Ze zorgt ervoor dat de boeren hun productie per hectare verhogen. Dit doen ze door boeren te onderwijzen. Door de boeren snel uit te betalen en goede langetermijnafspraken waarborgen we de continuïteit van de onderneming. Op die manier stimuleren wij ondernemerschap.

De koffie is Fairtrade en direct herleidbaar. De koffie-, cacao- en theeboeren aan het begin van de keten krijgen een eerlijke prijs voor hun producten. De koffieboeren brengen de bonen naar het coöperatie centrum van APAC en zij zorgen ervoor dat de bonen worden gedroogd en vervolgens worden geëxporteerd naar Kaars Koffie.

Nieuw sociaal werk

In dit proces wordt er samengewerkt met Nieuw Sociaal Werk (NSW) in Rotterdam. Nadat de koffie gebrand is in de branderij gaat deze naar NSW. Zij zorgen ervoor dat deze koffie verpakt wordt voor Aafje.

Nieuw Sociaal Werk is er voor Rotterdammers met een afstand tot de arbeidsmarkt. Zij zetten zich heel hard in voor mensen die gemotiveerd zijn en heel graag willen werken. Deze mensen willen écht iets betekenen voor de maatschappij.

De Fair Tea Foundation

De Fair Tea Foundation is een onafhankelijke, non-profit organisatie die samenwerkt met theeplantages in Sri Lanka. Het doel is om de gezondheid condities en leefomstandigheden van mensen die wonen en werken op theeplantages in Sri Lanka te verbeteren. Denk hierbij ook aan scholing of medische faciliteiten voor de gemeenschap. De werknemers mogen zelf aangeven wat ze willen. Dit wordt vervolgens vertaald naar projecten.

TeaBrothers is het merk thee met 16 smaken van Kaars Koffie dat aangesloten is bij de Fair Tea Foundation. Een deel van de opbrengst gaat naar het verbeteren van de samenleving in Sri Lanka. Via updates op de touchscreens op de machines wordt dit gedeeld met de medewerkers van Aafje. De thee is volledig Fairtrade gecertificeerd.

Kom jij werken bij Aafje? Dan kun je voor, tijdens en na je werk genieten van een heerlijke kop (duurzame) koffie of thee. Win-win! Jij een lekkere welverdiende kop koffie, de boeren een eerlijke prijs en een eerlijk proces.