Talent programma

Bij Aafje kun jij je blijven ontwikkelen binnen de ouderenzorg. Ongeacht of je stage loopt, je carrière start bij Aafje of al even werkzaam bij ons bent. Wij vinden het belangrijk dat je jezelf blijft prikkelen en uitdagen. Uiteraard op een manier die bij jou past. 

Talentontwikkeling betekent bij Aafje dat jij de touwtjes in handen hebt en dus de regie over jouw werk in de zorg. Jij bepaalt welke eigenschappen en kwaliteiten je meeneemt naar de werkvloer en Aafje biedt je de mogelijkheid om deze verder te ontwikkelen. Cliché, maar the sky is the limit! Wij vinden het belangrijk dat jij je werk goed en met plezier kunt doen, want dan zijn tevreden klanten gegarandeerd.

We bieden voor iedereen wel iets uitdagends aan, zodat je kunt blijven groeien in je vakmanschap. Zo hebben we onder meer de Aafje Academie, ontwikkelafdelingen, leerhuizen en de mogelijkheid om stage te lopen.

✎ Aafje Academie

Bij de Aafje Academie werken we continue aan de ontwikkeling van nieuwe en aanvullende opleidingsmogelijkheden. We vinden het belangrijk dat we jou als medewerker ondersteunen in je functie, maar ook dat je geprikkeld raakt om nog meer kennis op te doen. Binnen de Aafje Academie vind je daarom een ruim aanbod aan (online) cursussen en opleidingen voor alle medewerkers van Aafje. Denk bijvoorbeeld aan het opnieuw oefenen van BIG handelingen. Handig voor als het alweer even geleden is, of als je binnenkort gaat aftoetsen. 

✎ Ontwikkelafdeling

Binnen Aafje hebben we twee locaties met een ontwikkelafdeling. Deze bevinden zich in Meerweide (Rotterdam-Zuid) en Schiehoven (Rotterdam-Noord). Dé plek waar jij jouw kennis en kunde (weer) aanscherpt. Het maakt niet uit of je net start na je studie, of wanneer je er even uit bent geweest, op de ontwikkelafdeling leer je hoe je zorg op maat levert met de modernste tools. Zorg waar ‘jouw’ ouderen blij van worden en jij zelf ook. Je volgt een persoonlijk programma dat helemaal is afgestemd op jouw wensen en aandachtspunten. Wat daar zoal in kan zitten? Sowieso de ruimte om te leren van fouten. Daarnaast kun je denken aan:

  • werken met het elektronisch zorgdossier.
  • samenwerken in een multidisciplinair team met behandelaren en artsen.
  • coördineren van echt op maat gemaakte zorgtrajecten.

Wat jouw verbetervraag ook is, na dit traject sta je vol zelfvertrouwen in je vak. 

Vernieuw jezelf als zorgprofessional

✎ Leerhuis

De opleidingslocatie Aafje Varenoord in Rotterdam Ommoord is een leerhuis voor doorstromers, zij-instromers en leerlingen van het Zadkine College. In dit leerhuis krijgen zorgprofessionals onder meer de kans om van helpende naar verzorgende door te stromen. Hier bieden we nieuwe medewerkers en collega’s een opleidingsplek waar ze veilig kunnen leren en zich kunnen ontwikkelen in hun vak.

Ervaren zorgmedewerkers delen hun kennis en ervaring met leerlingen. Zij hebben écht meerwaarde als coachende werkbegeleider, omdat ze al binnen Aafje werken en de wegen kennen. We creëren hier voor iedereen een uniek, maar bovenal veilig leer-werkklimaat.

✎ Opleiding Verzorgende IG voor zij-instromers (BBL)

Eén keer per 9 maanden biedt Aafje een BBL-opleiding aan voor zij-instromers om zichzelf op te laten leiden tot Verzorgende IG. Deze opleiding is voor niet-medewerkers van Aafje en vindt plaats op locatie Varenoord. Als zij-instromer wordt je binnen 2,5 jaar opgeleid tot MBO niveau 3 Verzorgende IG.

De opleiding voor zij-instromers start weer in april 2022. Iedere kandidaat wordt gevraagd naar zijn of haar motivatie en eventuele ervaring. Een kennistoets maakt ook onderdeel van het selectieproces uit. We hebben een aantal opleidingsplekken beschikbaar en willen iedereen op deze wijze een eerlijke kans geven om zich aan te melden voor een opleidingsplek. We starten daarom altijd eerst met een informatiebijeenkomst waarbij je alle informatie ontvangt over de opleiding en de samenwerking met het Zorgcollege.

Wil jij meer weten over de opleiding Verzorgende IG voor zij-instromers? Klik dan op deze link voor meer informatie.

LET OP: de inschrijving voor de klas van april 2022 is momenteel gestopt. Als je je nu aanmeldt voor deze opleiding kom je op de reservelijst voor deze klas. Mochten er dan nog plekken beschikbaar zijn na de informatiebijeenkomsten en gesprekken dan ontvang je hierover een bericht. Is dat niet het geval dan kom je automaitsch op de lijst voor de klas van eind 2022. 

✎ Stage

Je kunt tijdens je studie stage lopen bij Aafje en wat je leert in de schoolbanken direct in de praktijk brengen. We bieden stages op VMBO- MBO- HBO- en WO-niveau. Naast zorgstages, hebben we ook regelmatig ruimte voor studenten voor ondersteunende functies. Informeer bij onze recruiters welke mogelijkheden er voor jou zijn.

Jaarlijks gaan 900 stagiairs bij Aafje aan de slag. Dat is een behoorlijk aantal en daar zijn we trots op. We kiezen er namelijk bewust voor om toekomstige beroepskrachten zoals jij kennis te laten maken met de praktijk en te ondersteunen waar nodig. Jij leert van het toepassen van jouw kennis in de praktijk en wij leren van jouw frisse blik naar op onze organisatie. Daar worden we allebei beter van. 

Wil je stage lopen bij Aafje? Neem dan contact op met het stageloket per mail op stageloket@aafje.nl of bel naar 088 8231000.

Typisch Aafje

Met vakmanschap en aandacht leggen wij de verbinding met klanten, relaties en elkaar. We prikkelen collega's om te doen waar zij blij van worden en om ruimte te pakken voor wat zij belangrijk vinden.

Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap