“Aafje haalt het beste uit mij”

Laura Gonzalez -Verpleegkundige niveau 4

17 jaar geleden wandelde ziekenverzorgster Laura Gonzalez (45) door de Rotterdamse wijk IJsselmonde. Ze liep langs Aafje Meerweide en was op slag verliefd op dit bruisende huis. Laura stapte naar binnen, solliciteerde en besloot al snel dat ze nooit meer een andere werkgever wilde. “Ik voel mij hier écht gewaardeerd.”

Doorgroeien

Als klein meisje wist Laura al dat ze graag voor anderen zorgde. Ze groeide op in Colombia en nam – toen haar moeder ziek werd – de zorg voor haar zusjes en broer over. “Dat zorgzame zit gewoon in mij. Ik haal voldoening uit het zorgen voor anderen. Het is zo mooi om mensen die dat nodig hebben te ondersteunen”, vertelt Laura.

Continue ontwikkelen

Toen Laura bij Meerweide startte, begon ze als verzorgende. In de jaren die volgden bleef Laura zich ontwikkelen. Ze volgde via Aafje allerlei vakgerelateerde cursussen en trainingen. Ook werkte ze op verschillende afdelingen en met diverse klanten. Laura: “Ik heb veel ervaring opgedaan en ben daar trots op.”

Doorleren

Laura heeft een groot talent voor ontwikkeling. Dat bleef niet onopgemerkt. “Vier jaar geleden vroeg mijn manager of ik interesse had in de opleiding mbo-verpleegkunde. Dat had ik wel, maar omdat mijn moedertaal Spaans is, was ik bang dat ik de opleiding niet aan zou kunnen.” Gelukkig won Laura’s leergierigheid het van haar onzekerheid. Ze ging terug de schoolbanken in.

Niet stilstaan

De studie ging Laura goed af. “Sinds ik bij Aafje werk, sta ik nooit stil. Iedere dag leer ik iets nieuws. En toen ik startte met mijn opleiding kreeg ik de kans om mij nóg meer en sneller te ontwikkelen. Ik genoot echt van de lessen en huiswerkopdrachten. In mijn werk bracht ik de theorie in praktijk. Dat was ontzettend leerzaam!”

Kansen

In november studeerde Laura af. Vol trots ontving ze haar diploma. Sindsdien werkt ze als verpleegkundige. “Mijn functie is veranderd, maar ik werk nog steeds in hetzelfde huis, op dezelfde afdeling en in hetzelfde team. Mijn werk was al geweldig, maar het is nu nóg leuker geworden.” Laura is dankbaar dat ze deze opleiding mocht volgen van Aafje.

Teamwork

Laura werkt op een afdeling waar mensen met somatische klachten wonen. Het werk kan soms erg zwaar zijn. “De dagen zijn niet altijd makkelijk. Gelukkig werk ik in een fantastisch team. Mijn collega’s zijn gemotiveerd en betrokken, we vullen elkaar aan. Samen werken we hard om de klanten een mooie dag te bezorgen."

Kom je ook?

“Ik wil hier nooit meer weg. Aafje haalt het beste uit mij. Mijn taken zijn afwisselend en uitdagend, mijn klanten dankbaar en mijn collega’s zijn net familie. Aafje is een topwerkgever die haar personeel koestert. We worden hier gewaardeerd. Als dit je aanspreekt, moet je zeker eens kennis komen maken, want we ontvangen je graag met open armen.”

Bekijk alle vacatures

Andere verhalen van collega‘s

Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap