Alle verhalen

“Aafje haalt het beste uit mij”

Laura Gonzalez ⋅ Verpleegkundige

17 jaar geleden wandelde ziekenverzorgster Laura Gonzalez (45) door de Rotterdamse wijk IJsselmonde. Ze liep langs Aafje Meerweide en was op slag verliefd op dit bruisende huis.

“Ik stapte naar binnen, solliciteerde en besloot al snel dat ik nooit meer een andere werkgever wilde. “Ik voel mij hier écht gewaardeerd.”

image description

Doorgroeien

Als klein meisje wist Laura al dat ze graag voor anderen zorgde. Ze groeide op in Colombia en nam – toen haar moeder ziek werd – de zorg voor haar zusjes en broer over. “Dat zorgzame zit gewoon in mij. Ik haal voldoening uit het zorgen voor anderen. Het is zo mooi om mensen die dat nodig hebben te ondersteunen”, vertelt Laura.

Niet stilstaan

De studie ging Laura goed af. “Sinds ik bij Aafje werk, sta ik nooit stil. Iedere dag leer ik iets nieuws. En toen ik startte met mijn opleiding kreeg ik de kans om mij nóg meer en sneller te ontwikkelen. Ik genoot echt van de lessen en huiswerkopdrachten. In mijn werk bracht ik de theorie in praktijk. Dat was ontzettend leerzaam!”

Kansen

In november studeerde Laura af. Vol trots ontving ze haar diploma. Sindsdien werkt ze als verpleegkundige. “Mijn functie is veranderd, maar ik werk nog steeds in hetzelfde huis, op dezelfde afdeling en in hetzelfde team. Mijn werk was al geweldig, maar het is nu nóg leuker geworden.” Laura is dankbaar dat ze deze opleiding mocht volgen van Aafje.

Teamwork

Laura werkt op een afdeling waar mensen met somatische klachten wonen. Het werk kan soms erg zwaar zijn. “De dagen zijn niet altijd makkelijk. Gelukkig werk ik in een fantastisch team. Mijn collega’s zijn gemotiveerd en betrokken, we vullen elkaar aan. Samen werken we hard om de klanten een mooie dag te bezorgen.”

image description

Kom je ook?

“Ik wil hier nooit meer weg. Aafje haalt het beste uit mij. Mijn taken zijn afwisselend en uitdagend, mijn klanten dankbaar en mijn collega’s zijn net familie. Aafje is een topwerkgever die haar personeel koestert. We worden hier gewaardeerd. Als dit je aanspreekt, moet je zeker eens kennis komen maken, want we ontvangen je graag met open armen.”

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk alle vacatures

Andere verhalen van collega‘s

image description

“Zorg voor de klant zo goed mogelijk regelen”

Sylvia Nieuwland Verpleegkundige

Sylvia Nieuwland werkt sinds 15 jaar bij Aafje. Al tijdens haar studie HBO-V kwam ze erachter dat haar hart bij de thuiszorg ligt.

Mijn verhaal
image description

“Een fijn gevoel om iets voor een ander te betekenen”

Tamara ten Hoeve Helpende

Tamara begon in 2010 als huishoudelijke hulp, deed in 2012 de opleiding tot Helpende en werkt nu in de thuiszorg in Ridderkerk.

Mijn verhaal
image description

“Ik heb een voldaan gevoel als ik naar huis ga”

Joyce Starke Verzorgende IG

Werken in de zorg is wat ik vanaf jongs af aan wilde. Na mijn diplomering ben ik in een verpleeghuis gaan werken en sinds 2000 werk ik bij Aafje.

Mijn verhaal