“De functie is heel divers. Geen dag is hetzelfde”

Hellen Coördinator -Huishoudelijke Ondersteuning

Hellen (30 jaar) werkt als Coördinator Huishoudelijke Ondersteuning bij Aafje Hulpthuis. Dit doet zijn inmiddels al tweeënhalfjaar met veel plezier. Als Coördinator Huishoudelijke Ondersteuning ben je werkzaam op ons kantoor in Barendrecht. In overleg met klanten en huishoudelijk medewerkers stel je de planning op. Je bent de eerste contactpersoon voor klanten en medewerkers, je signaleert en lost knelpunten op.

Mijn weg naar Aafje Hulpthuis

“Ik heb de opleiding Management, Economie en Recht met succes afgerond. Ik heb mijn afstudeeropdracht gedaan bij Zorghotel Sint Franciscus Gasthuis, een locatie van Aafje. Na mijn afstuderen heb ik daar een aantal maanden gewerkt als Receptioniste. Daarna heb ik gesolliciteerd voor de functie Shiftleader Front en Backoffice bij het Zorghotel Maasstad, wat toen nog gebouwd werd. Ik heb daar drie jaar met veel plezier gewerkt en daarna ben ik aan een nieuwe uitdaging begonnen bij Aafje Hulpthuis. Ik ben begonnen als Teammanager bij Aafje Hulpthuis en ik werk nu al tweeënhalfjaar met veel plezier als Coördinator Huishoudelijke Ondersteuning.”

Mijn werk

“De functie is heel divers. Geen dag is hetzelfde. Soms is het werk heel chaotisch, maar dat trekt mij juist aan. Het is iedere dag weer een uitdaging om al onze klanten van hulp te voorzien en de planningen van medewerkers rond te krijgen. Hiernaast komen er nog zoveel meer taken bij kijken en dat maakt het een leuke en afwisselde functie. Het contact met de klanten en met medewerkers vind ik toch vaak het leukste. Wanneer het mij lukt om een klant of medeweker naar alle tevredenheid te helpen, geeft mij dit een goed gevoel. Ik heb in de tijd dat ik bij Aafje Hulpthuis werk al heel wat meegemaakt. Leuke gebeurtenissen en minder leuke gebeurtenissen. Telefonische gesprekken met klanten kunnen soms heel anders lopen dan je van tevoren dacht. Zo heb ik bijvoorbeeld een klant die ik af en toe moet bellen om wat met de huishoudelijke hulp te bespreken. Deze meneer gaat zodra hij hoort dat ik het ben ineens over op de Duitse of Engelse taal. Ik moet dan mijn uiterste best doen om mijn lach in te houden. Zo maakt hij er elke keer weer een dolletje van.”

Mijn toekomstige collega’s

“Het belangrijkste wat je goed moet kunnen in deze functie is multitasken. Binnen de functie is het regelmatig zo dat er van alles tegelijk gebeurt. Het stellen van prioriteiten is erg belangrijk. Je moet goed inschatten wat eerst opgepakt moet worden en wat nog even kan wachten. Daarnaast zijn geduld hebben en een klantgerichte instelling hebben belangrijke eigenschappen voor de functie Coördinator Huishoudelijke Ondersteuning. Houd je wel van een uitdaging? Ben je klantgericht en bezit je goede sociale en communicatieve vaardigheden? Dan is de functie Coördinator Huishoudelijke Ondersteuning echt iets voor jou.”

Teammanager Huishoudelijke ondersteuning (Wmo)

Rick: ‘Als Teammanager HO ben ik met mijn team bezig om de flexibiliteit en kwaliteit van onze huishoudelijke ondersteuning bij mensen die dat nodig hebben, elke dag een stukje beter te maken.’

Ben jij een ervaren manager in het (bedrijfsmatig) aansturen van een afdeling met oog op resultaat en behoud van kwaliteit? Adem jij teamspirit? Heb je oog voor procesoptimalisatie en efficiëntie? Is het begeleiden en coachen van medewerkers je 2e natuur? Passen de persoonskenmerken analytisch, daadkrachtig, mensgericht, samenwerkingsgericht, cultuursensitief en communicatief vaardig bij jou? En ben je daarnaast voor 32 tot 36 uur per week beschikbaar? Dan heeft Aafje Hulpthuis ruimte voor jou!

Bekijk deze vacature
Bekijk alle vacatures

Andere verhalen van collega‘s

Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap