“Eerst de nodige zorg en dan zet ik een bakkie!”

Mieke Sonders -Helpende

Mieke Sonders – van den Heuvel (42) zorgt al voor mensen zo lang ze zich kan herinneren. “Voor een buurmeisje met een beperking en mijn demente oma bijvoorbeeld. Maar ik nam ook oudere familieleden in de rolstoel mee naar buiten, of ik deed een boodschap voor ze. Toen ik tijdens mijn opleiding en stages in contact kwam met de ouderenzorg wist ik: dit is het voor mij”. Inmiddels werkt Mieke al bijna vijf jaar voor Aafje.

Elke dag is anders. Dynamisch en flexibel zijn wat mij betreft kenmerkend voor werken in de thuiszorg. Ik ondersteun klanten bij dagelijkse dingen als wassen en aankleden, maar ik geef ook medicatie aan, dien oog- of oordruppels toe, maak een ontbijt klaar en bestel materiaal bij de huisarts of apotheek

Tijd máken

Een keer de nagels lakken van een klant vindt Mieke geen probleem. En als er thuis erwtensoep over is weet ze precies welke klant ze daar een plezier mee kan doen! “Ouderen  hebben al een heel leven achter de rug en vaak vertellen ze daar graag over. Ik vind het leuk om daarnaar te luisteren. Als een klant verzorgd, schoon en tevreden in zijn stoel zit, zorg ik vaak nog wel even voor een bakkie. Daar krijg ik zoveel waardering voor, dáár krijg ik energie van!”

Bekijk alle vacatures

Andere verhalen van collega‘s

Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap