“Goed contact is de basis van mijn werk”

Linda Flower -Wijkverpleegkundige

Linda (30) is wijkverpleegkundige in Rotterdam-Zuid, met als achtergrond psychiatrie en verslavingszorg. “Goed contact met mijn cliënten is de basis van mijn werk. Ze moeten me vertrouwen, hun verhaal willen delen. Al het andere – de verpleegtechnische handelingen, de medische zorg – bouwt voort op die basis. Is die er niet, kan ik geen topzorg leveren”. 

Geen dag is hetzelfde

Langdurige zorg 

“Ik ben nu hoofdverantwoordelijk voor 15 cliënten. Ik moet constant aanvoelen wat mensen nodig hebben, wat werkt en wat niet werkt. In een ziekenhuis zie je mensen meestal maar kort, maar als wijkverpleegkundige lever ik langdurige zorg. Ik heb daardoor de tijd mijn klanten écht goed te leren kennen: een groot voordeel.”

Complexere zorg

“Door kortere ziekenhuisopnames en minder bedden bij de GGZ, mag ik steeds complexere zorg leveren. Wordt één van mijn cliënten met drains ontslagen uit het ziekenhuis, dan ben ik bijvoorbeeld verantwoordelijk voor zijn wondzorg.” 

Netwerken

“We moeten onze wijk kennen en weten naar wie we onze klanten kunnen doorverwijzen als we zelf geen passende zorg kunnen leveren. Ik werk bijvoorbeeld veel samen met huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en maatschappelijk werksters.”

Meer weten over het werk van Linda? Lees haar verhaal op de website Toekomst in de wijk

Bekijk alle vacatures

Andere verhalen van collega‘s

Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap