“Goed contact is de basis van mijn werk”

Linda Flower -Wijkverpleegkundige

Linda (30) is wijkverpleegkundige in Rotterdam-Zuid, met als achtergrond psychiatrie en verslavingszorg. “Goed contact met mijn cliënten is de basis van mijn werk. Ze moeten me vertrouwen, hun verhaal willen delen. Al het andere – de verpleegtechnische handelingen, de medische zorg – bouwt voort op die basis. Is die er niet, kan ik geen topzorg leveren”. 

Geen dag is hetzelfde

Langdurige zorg 

“Ik ben nu hoofdverantwoordelijk voor 15 cliënten. Ik moet constant aanvoelen wat mensen nodig hebben, wat werkt en wat niet werkt. In een ziekenhuis zie je mensen meestal maar kort, maar als wijkverpleegkundige lever ik langdurige zorg. Ik heb daardoor de tijd mijn klanten écht goed te leren kennen: een groot voordeel.”

Complexere zorg

“Door kortere ziekenhuisopnames en minder bedden bij de GGZ, mag ik steeds complexere zorg leveren. Wordt één van mijn cliënten met drains ontslagen uit het ziekenhuis, dan ben ik bijvoorbeeld verantwoordelijk voor zijn wondzorg.” 

Netwerken

“We moeten onze wijk kennen en weten naar wie we onze klanten kunnen doorverwijzen als we zelf geen passende zorg kunnen leveren. Ik werk bijvoorbeeld veel samen met huisartsen, fysiotherapeuten, diëtisten en maatschappelijk werksters.”

Wijkverpleegkundige

Word jij het nieuwe gezicht in één van onze wijken? Ben je een geboren netwerker, durf je besluiten te nemen en wil je collega´s coachen? Dan gaat Aafje graag met jou in gesprek over de mogelijkheden!

De bovengenoemde wijkverpleegkundige vacatures bevinden zich enkel in omgeving Rotterdam en omstreken. #wijkverplegingrotterdam 

Waarom is Aafje zo uniek!

In het afgelopen jaar is Aafje uitgeroepen tot beste werkgever 2019-2020. Om dit te kunnen bereiken heeft Aafje samen met onze medewerkers de kwaliteit van zorg en aandacht voor onze cliënten centraal gezet. De zorg is enorm in ontwikkeling en Aafje speelt daarop in met aansprekende innovaties in de thuiszorg.

Er wordt steeds meer zorg vanuit de ziekenhuizen verplaatst naar de thuissituatie. En dat maakt het werk in een wijkteam als wijkverpleegkundige zo leuk! Als wijkverpleegkundige bij Aafje krijg je de ruimte om verbinding te leggen. Met klanten met een hoog complexe zorgvraag, collega’s en zorgpartners zoals huisartsen, het ziekenhuis en paramedici. Alleen zo kun je immers de thuiszorg in jouw wijk goed organiseren. Van klantenwerving en netwerken tot planning en financiën.

Jij indiceert, organiseert en evalueert de zorg van alle klanten in jouw wijk. Zijn er klachten? Jij duikt erin en kijkt hoe herhaling voorkomen kan worden. Daarbij moet je soms positie innemen en collega’s coachen, maar zo bouw met je ondersteuningsteam aan de beste kwaliteit van zorg.

Intussen bewaak je ook de kwaliteit van de zorg. Worden de normen en protocollen nageleefd? Voelen klanten zich gehoord? Houden ze voldoende eigen regie en wordt de zorg gewaardeerd? Een dagelijks veranderende en uitdagende puzzel. Je weet echter waar je het voor doet: de beste zorg voor de klanten in jouw wijk. Bekijk nu alle wijkverpleegkundige vacatures 

Bekijk deze vacature
Bekijk alle vacatures

Andere verhalen van collega‘s

Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap