“Het leuke is dat ik klanten vaker zie en zo een band kan opbouwen”

Nelleke Preesman -Gespecialiseerd Verpleegkundige

 

Nelleke is gespecialiseerd verpleegkundige in het Specialistisch Team in Rotterdam. “Met 9 collega’s geef ik klanten ziekenhuiszorg aan huis. Hierdoor kunnen klanten eerder met ontslag vanuit het ziekenhuis.”

Complexe zorg thuis 

“We werken samen met huisartsen, ziekenhuizen en wijkteams. Als de wijkverpleging te maken krijgt met lastige medische situaties, dan vragen ze ons om advies of schakelen ons in om specialistische zorg te verlenen. Op verzoek van de huisarts of het ziekenhuis leveren wij complexe zorg thuis. Om het wijkteam te kunnen adviseren lopen we regelmatig zorgmomenten mee.”  

Vindingrijk zijn 

“Voorheen werkte ik in het ziekenhuis. Het leuke van werken in de thuiszorg is dat ik nu bij de klant thuis kom, de klant vaker zie en een band kan opbouwen. Ook het evenwicht tussen de verschillende handelingen vind ik mooi: van antibiotica-infuus tot pijnbestrijding in de palliatieve fase. Je kunt zoveel betekenen. Daarnaast moet ik vindingrijk zijn. Als iemand geen infuuspaal heeft, hang ik de zak gewoon aan de lamp.”

Verpleegkundige verpleegkundig team

‘Ben jij graag de spin in het web?’

Aafje Thuiszorg Huizen Zorghotels

Verpleegkundige voor 3 tot 32 uur per week

Verpleegkundig Team Noord- en Zuidoever

Sta jij graag klaar voor de klanten, maar ook voor jouw collega’s?
Ook met een klein contract is dit al mogelijk, kwaliteit boven kwantiteit! Ben jij nieuwsgierig wat het verpleegkundig team van jou vraagt, lees dan snel verder…

Bekijk deze vacature
Bekijk alle vacatures

Andere verhalen van collega‘s

Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap