Alle verhalen

“Ik werd met open armen ontvangen bij Aafje”

Lisa de Wit ⋅ Verpleegkundige

Lisa is geboren in Leiden. Toen ze acht jaar was, verhuisde Lisa met haar ouders naar Hoogeveen. “Mijn vader is predikant. We waren altijd erg betrokken bij de gemeente en verhuisden regelmatig om een andere kerk te dienen.” Zeven jaar later verhuisde het gezin naar Rotterdam. Lisa behaalde hier haar mavo-diploma en startte met de opleiding Verzorgende. Daarna maakte ze de overstap naar de studie Verpleegkundige. Ook begon Lisa bij Aafje als flexmedewerker in de functie van verzorgende. 

image description

Overstap

In 2018 studeerde Lisa af. Na haar opleiding bleef ze nog even bij ons werken als verpleegkundige. “Op een gegeven moment miste ik uitdaging. Ik kreeg een traineeship aangeboden in het ziekenhuis en besloot die kans te pakken. In het ziekenhuis had ik het erg naar mijn zin. Toch werd mijn contract niet verlengd. Ik baalde daarvan en besprak dit met mijn vroegere leidinggevende van Aafje. Zij vroeg of ik terug wilde komen en daar was ik superblij mee.” Sinds begin 2022 werkt Lisa dus weer als verpleegkundige bij Aafje.

Geen dag hetzelfde

Lisa werkte eerst op locatie Koningshof, maar toen de bewoners terug verhuisden naar Smeetsland, ging ze aan de slag op die locatie. “Ik heb één vaste afdeling en draai ook regiediensten. Dan ben ik verantwoordelijk voor het hele huis. Mijn werk is ontzettend leuk. We proberen de dagen hetzelfde in te richten zodat de bewoners rust ervaren. Toch is geen dag hier hetzelfde, er gebeurt altijd weer iets nieuws. Ik heb met alle bewoners een klik en sommige klanten zijn extra speciaal voor me. Het geeft voldoening om hen te mogen helpen.”

image description

Warm bad

Hoe vindt Lisa het om weer terug te zijn? “Aafje voelt als thuiskomen. Toen ik terugkwam, voelde het alsof ik nooit was weggeweest. Het was een feest om mijn oude collega’s weer te zien. Met mijn teamleider heb ik een goede klik.” Lisa is tevreden met Aafje als werkgever. “Ik ging weg, maar mocht terugkomen en werd met open armen ontvangen. Op dat moment was ik zwanger, maar dat maakte niets uit. Aafje gaat voor de lange termijn-relatie met medewerkers. Die paar weken zwangerschapsverlof stellen dan weinig voor.”

Blijven prikkelen

Bij Aafje krijgen medewerkers de mogelijkheid om te groeien, om zich te ontwikkelen. Lisa heeft dat ook ervaren. “Met mijn teamleider bespreek ik nu regelmatig wat mijn toekomstdromen zijn en samen kijken we hoe ik die kan bereiken. Bijvoorbeeld met extra cursussen of nieuwe opleidingen. Op die manier blijf ik de uitdaging die ik zo hard nodig heb, vinden.” In de toekomst hoopt Lisa door te groeien naar de functie van palliatieve verpleegkundige of verpleegkundig specialist.

Drummen en schrijven

Lisa is natuurlijk veel méér dan haar werk. Ze drumt in een kerkband, houdt van sporten en schrijft graag. “Drummen is een uitlaatklep. Mijn vader is ook drummer en ik vond dat als klein meisje al helemaal geweldig. Daarnaast fitness ik drie keer per week en schrijf ik blogs over de zorg. Ik vind het belangrijk dat anderen zien hoe leuk dit werk is. Ons vak gaat écht niet alleen maar over steunkousen en katheters. Met mijn blogs hoop ik anderen over te halen ook in de zorg te gaan werken. Dit werk is namelijk het leukste werk dat bestaat!” 

Benieuwd naar Lisa’s blogs? Volg haar op Instagram via @zusterenzo.

Andere verhalen van collega‘s

image description

“Aafje gaf mij de kans om weer te werken”

Suzanne Toet Gastvrouw

Suzanne Toet (37) begon als vrijwilliger bij Aafje. Nu is ze gastvrouw in De Vijf Havens. Suzanne heeft de ziekte van Crohn en lag gedurende drie jaar achttien weken in het ziekenhuis. “Na drie jaar ziektewet en 100% te zijn afgekeurd, gaf Aafje mij de kans om weer te werken.”

Mijn verhaal
image description

“Voor dit werk offer ik met liefde mijn weekend op”

Sanae Mouch Zorgassistent

Sanae (24) is strafjurist bij het Openbaar Ministerie. Een uitdagende job waar Sanae veel voldoening uit haalt. En toch miste ze iets in haar leven: de zorg! Daarom werkt Sanae in het weekend bij Smeetsland als zorgassistent.

Mijn verhaal
image description

“Iets betekenen voor mensen die zich binnen een kwetsbare tijd in hun leven bevinden”

Linda Nijhuis Casemanager Dementie

Dementie komt helaas steeds vaker voor. Onze collega Linda is casemanager dementie en ondersteunt dagelijks mensen met dementie én hun naasten. “Samen gaan we kijken hoe we het leven zo aangenaam en mooi mogelijk kunnen maken. En hoe ik daarbij kan helpen.”

Mijn verhaal