“In de thuiszorg is geen dag hetzelfde”

Petra Lucas -Verzorgende IG

In de thuiszorg is geen dag hetzelfde

In Ridderkerk is Aafje op zoek naar nieuwe collega’s. Voor de thuiszorg, Reyerheem en ’t Ronde Sant. Verzorgende IG Petra Lucas werkt nu een jaar in de thuiszorg bij Aafje en heeft het erg naar haar zin. 

“Ruim een jaar geleden ben ik in dienst gekomen. Voor die tijd werkte ik in Breda”, vertelt Petra. “Ik ben erg blij met mijn keuze. De sfeer bij Aafje is hartstikke goed, ik werk in een leuk team en ik ga altijd met plezier naar mijn werk”. 

Geen dag hetzelfde

“Als je werkt in de thuiszorg, is geen dag het zelfde”, vertelt Petra. “Soms moet je echt even improviseren. Elke klant is anders en zijn of haar zorgvraag is ook weer anders. Dat maakt het werk leuk en afwisselend. Daar hou ik van. Werken in de thuiszorg is voor mij dan ook absoluut een bewuste keuze. Ik krijg er veel energie van!”

Even een praatje

“Bij welke klant ik ook ben, ik maak altijd even tijd voor een praatje. Dat is zo fijn voor de mensen. En ik geniet er zelf ook van.”

Nieuwe collega’s 

“Ik vind het leuk om nieuwe collega’s op weg te helpen. Het is toch altijd een beetje zoeken als je bij een nieuwe organisatie werkt. Dan is het fijn als je op iemand even kunt terugvallen. We zoeken trouwens nog nieuwe collega’s!”.

Samenwerken

“Ik vind het leuk om samen te werken met collega’s van andere disciplines bij Aafje. De klant staat centraal. Samen met mijn collega’s zorgen we voor de best mogelijke zorg die past op dat moment. Ik ben trouwens ook ergo coach en adviseer zowel collega’s als klanten over fysieke belasting”.  

Bekijk alle vacatures

Andere verhalen van collega‘s

Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap