“Je ziet mij nooit met een lang gezicht”

Diana Roeters -Verzorgende

Of ze nu een klant helpt met de dagelijkse verzorging of een collega leert hoe een zorgmap bijgehouden wordt: Diana Roeters (54) is gek op haar werk. Ze is verzorgende en ergocoach in thuiszorgteam Dubbeldam. Voor Diana is haar werk hobby.

“Mijn functie is echt ontzettend leuk. Als verzorgende bezoek ik klanten van alle leeftijden en met diverse achtergronden thuis. Ik help hen met de dagelijkse verzorging. Als ergocoach geef ik klanten en collega’s adviezen over de preventie en vermindering van fysieke belasting. Beide rollen passen bij mij en dat straal ik uit. Klanten en collega’s zien mij nooit met een lang gezicht”, vertelt Diana.

Met enthousiasme

“In mijn werk draait alles om aandacht. Zowel voor klanten als voor collega’s. Natuurlijk kom ik bij klanten over de vloer met als doel goede zorg verlenen, maar door dit te doen met enthousiasme krijgt de klant de aandacht die hij of zij verdient. Ook collega’s krijgen van mij aandacht. Ik begeleid nieuwe teamleden en help ook graag bestaande medewerkers. In de thuiszorg werk je vaak alleen en het is fijn als je dan even snel iemand kan bellen als je een vraag hebt.

Luisterend oor

“Ik prikkel door mijn enthousiasme. Ik pas voor de ‘standaard routine’ en maak van ieder klantbezoek in mijn route een mooi moment. Mijn collega’s zeggen dat ik net een kameleon ben: ik neem de kleur aan van de klant waar ik ben. Is een klant zakelijk, dan stel ik mij ook zakelijker op. Is een klant heel energiek, dan ben ik ook wat drukker. Ik ben voor iedereen een luisterend oor en door mij te verplaatsen in de klant kan ik beter helpen.”

Onmisbaar duwtje

“Door nieuwe collega’s in te werken en bestaande collega’s hulp te bieden breng ik mensen met hun vak en met elkaar in contact. Maar ook klanten die hulp zoeken voor een bepaald vraagstuk verbind ik. Denk aan een klant die aanvullende diensten nodig heeft zoals een kapster, pedicure of maaltijdbezorgservice. Ik voorzie klanten van de contactgegevens van bijvoorbeeld de Aafje klantenservice of de externe zorgverlener. En als de klant zelf niet kan bellen pak ik gewoon de telefoon. Dat hoort er allemaal bij. Voor mij is dat een kleine moeite en voor de klant een onmisbaar duwtje in de juiste richting.”

Bekijk alle vacatures

Andere verhalen van collega‘s

Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap