“Met kleine gebaren iets groots betekenen”

Martina den Breejen -verpleegkundige niveau 5

Martina (43) werkt als verpleegkundige niveau 5 in de thuiszorg: “Het gaat er niet om dat je iemand wast of een injectie geeft. In de zorg kun je je medemens een stukje op weg helpen. Dat doe je met gevoel en liefde. En met alle kennis en kunde die je hebt, maak je soms met kleine gebaren een groot verschil.” 

Zelforganiserende teams

Martina vindt werken in een zelforganiserend team een groot voordeel. “Op die manier ben je nauw betrokken bij de klanten in de buurt. Je legt als wijkverpleegkundige de verbinding tussen zorg, wonen, welzijn en het sociale domein en je werkt samen met partners in de wijk. De teams zijn als het ware een kleine thuiszorgorganisatie. We roosteren onszelf in, stemmen zelf onze uren af op de zorgvraag van de klanten en zijn rechtstreeks te bereiken.”

Martina

Met alle kennis en kunde die je hebt, maak je soms met kleine gebaren een groot verschil

Altijd in beweging

De zorg blijft een sector die altijd in beweging is. Martina ziet constant uitdagingen: “Dat ik bij Aafje zoveel kansen aangeboden krijg om door te groeien, vind ik geweldig. Het is hier echt fijn werken. Volgende uitdagingen liggen al op mij te wachten. Dat brengt mij geen onrust, maar juist energie.”

Bekijk alle vacatures

Andere verhalen van collega‘s

Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap