“Mijn klanten hebben longziektes”

Levina Oosterom -Longverpleegkundige

Levina Oosterom (rechts) is longverpleegkundige. “Mijn klanten hebben longziektes zoals COPD en astma. Ik geef advies aan de klant en zijn of haar familie om de ziekte zoveel mogelijk te stabiliseren.

 

Chronische ziekte

Er zijn veel mensen met een chronische ziekte aan de luchtwegen. Wanneer ik word ingeschakeld. Beantwoord ik alle vragen over de ziekte zelf, de oorzaak, de behandeling, het medicijngebruik en de zorgmogelijkheden. Zo adviseer ik bijvoorbeeld over inhalatiemedicatie, verneveltherapie, zuurstofgebruik en het stoppen met roken”.

 

Afwisseling

Mijn werk is geen dag hetzelfde; het is heel afwisselend. En de sfeer binnen Aafje is gewoon heel prettig. Ik ben heel blij dat ik hier mag werken!

 

Ziekenhuis

Verwijzers weten haar goed te vinden. Zo vertelt Hanneke, longverpleegkundige bij het Ikazia ziekenhuis (links): “Na ontslag uit het ziekenhuis speelt het leven van de patiënt zich thuis af. Om hen ook in die omgeving goed te begeleiden, verwijs ik met een gerust hart door naar de Levina. 

Longverpleegkundige

‘Ben jij graag de spin in het web?’

Aafje Thuiszorg

Longverpleegkundige

Voor 16 tot 20 uur per week

Ben jij graag de spin in het web? Dan is werken bij Aafje misschien wel wat voor jou. Heb jij de nodige werkervaring, een diploma en affiniteit met longziekten en ouderen? Dan maken wij graag kennis met je!

Bekijk deze vacature
Bekijk alle vacatures

Andere verhalen van collega‘s

Aandacht
Verbindend
Prikkelend
Vakmanschap