Alle verhalen

“Zorg voor de klant zo goed mogelijk regelen”

Sylvia Nieuwland ⋅ Verpleegkundige

Sylvia Nieuwland werkt sinds 15 jaar bij Aafje. Dat deed ze in verschillende functies, maar op dit moment is ze verpleegkundige niveau 5. Al tijdens haar studie HBO-V kwam ze erachter dat haar hart bij de thuiszorg ligt.

“De veelzijdigheid sprak me direct al aan. Je hebt bijvoorbeeld te maken met klanten met een chronische ziekte of terminale klanten, maar we leren klanten ook nieuwe vaardigheden aan zoals insuline spuiten of een stoma verzorgen. Klanten kunnen van elke leeftijd zijn: het zijn zeker niet alleen ouderen”.

 

image description

Zelfstandig werken

“In de thuiszorg is het heel zelfstandig werken”, vertelt Sylvia. “Er is niet direct een collega of arts die bij kan springen of mee kan kijken. Om dingen te bespreken of door te verwijzen moet je een sociale kaart hebben. Zo moet je weten welke artsen, apotheken, fysiotherapeuten, casemanagers, vrijwilligersorganisaties en sociale teams er zijn en wie de aanspreekpunten zijn. De lijnen worden steeds korter, waardoor de zorg voor de klant optimaal geregeld kan worden, en daar gaat het uiteindelijk om”.

Zelf organiserende teams

Sylvia: “We werken sinds kort op een andere manier. Niet meer in een hiërarchische organisatie waar alles van bovenaf geregeld werd, maar in zelf organiserende teams waarin iedereen een eigen rol heeft. Juist nu iedereen zoekende is, krijg je de kans om mee te denken en kun je invloed uitoefenen op het werkproces”.

image description

Indiceren

Sylvia heeft de rol van indiceren erbij gekregen. “Bij de klant thuis bekijk ik, samen met de klant, wat hij of zij nog zelf kan, en waar eventueel hulp uit zijn eigen netwerk of professionele hulp bij nodig is. De klant blijft de regie houden”.

Word jij mijn nieuwe collega?

Bekijk alle vacatures

Andere verhalen van collega‘s

image description

“De functie is heel divers. Geen dag is hetzelfde”

Hellen Nelissen Coördinator Huishoudelijke Ondersteuning

Hellen (30 jaar) werkt als Coördinator Huishoudelijke Ondersteuning bij Aafje Hulpthuis. Dit doet zijn inmiddels al tweeënhalfjaar met veel plezier:

Mijn verhaal
image description

“Een fijn gevoel om iets voor een ander te betekenen”

Tamara ten Hoeve Helpende

Tamara begon in 2010 als huishoudelijke hulp, deed in 2012 de opleiding tot Helpende en werkt nu in de thuiszorg in Ridderkerk.

Mijn verhaal
image description

“Ik wil hier niet meer weg”

Mitchel Kieboom Verpleegkundige i.o.

 Mitchel studeerde Toerisme en werkte parttime in de zorg om wat bij te verdienen. Na zijn afstuderen besefte hij dat de toeristische sector hem niet gelukkig zou maken.

Mijn verhaal