Werken in Aafje Meerweide

Deel dit bericht:

In voorbereiding op de nieuwbouw verhuist binnenkort een deel van de bewoners en medewerkers van Aafje Meerweide tijdelijk naar Aafje Koningshof. Voor de medewerkers betekent dat straks niet alleen werken op een andere locatie, maar ook op een andere manier. Shakita, zorgmedewerkster bij Aafje Meerweide, en teammanager Eden leggen uit waarom.

 

Kleinschaliger werken

“Terwijl de locatie wordt verbouwd, gaan wij met ons team aan de slag met het werken in ´het nieuwe Meerweide´. We gaan kleinschaliger werken en daar hebben we veel nieuwe collega´s voor nodig”, vertelt Eden. “Door de woongroepen kleiner te maken, kunnen we persoonsgerichter werken. Zo hebben we nog meer oog voor onze bewoners, waardoor we onbegrepen gedrag eerder kunnen signaleren.” Shakita vult aan: “We willen de bewoners een veilig thuis bieden, met een eigen éénpersoonsstudio met sanitair.” 

Opleiding tot verpleegkundige

Shakita werkt al drie jaar als zorgmedewerkster bij Meerweide en volgt daarnaast de MBO-opleiding tot verpleegkundige. “Ik wilde mij meer verdiepen in het zorgen voor ouderen met dementie. Vaak is er sprake van onbegrepen gedrag. Ik vind het interessant om te weten wat er achter dat gedrag schuilgaat. Pas dan kun je de juiste zorg leveren.”, vertelt Shakita. “Erg fijn dat ik bij Aafje de ruimte krijg om dit te doen.”

Elke dag is anders

Shakita werkt naar volle tevredenheid bij Meerweide. “Elke dag is anders, er zijn leuke bewoners en collega´s. Ik werk met verschillende collega’s samen en dat is fijn. Als een bewoner een zorgprobleem heeft, kom je echt met elkaar tot een oplossing. Ook de mantelzorgers en familie worden erbij betrokken. Zo vormen we een geheel”, vertelt Shakita. “Ook kijk ik er erg naar uit om met het team te werken aan ‘het nieuwe Meerweide’. We gaan dit met elkaar doen en ontdekken.”

Speciaal inwerkprogramma

“In Meerweide hebben we een ontwikkelafdeling. Hier worden nieuwe medewerkers met een inwerkprogramma van 4 tot 6 weken goed voorbereid op hun nieuwe functie. Zo kan je echt bij ons landen. Dat sluit ook aan op hetgeen waar wij als organisatie voor staan. Bij Aafje hebben we aandacht voor de medewerkers, zorgen we voor prikkeling binnen het vak en blijven we in verbinding met elkaar”, sluit Eden af.