menu

Menu

BBL opleiding Assistent Dienstverlening

Wil je jezelf binnen de zorg ontwikkelen en heb je nog geen diploma’s? Bij Aafje kun jij je aanmelden voor de BBL opleiding Assistent Dienstverlening (mbo niveau 1) en doorgroeien binnen de zorg.

Over de opleiding

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg, dit is een combinatie van werken en leren. Je bent in dienst bij Aafje en volgt ondertussen de opleiding Assistent Dienstverlening (mbo niveau 1). Aafje biedt deze opleiding aan in samenwerking met het Albeda College in Rotterdam en het Da Vinci College in Dordrecht. Deze opleiding start meestal in februari en september van ieder jaar. Naast het werken als Huishoudelijk medewerker volg je in één schooljaar de opleiding.

Theorie en praktijk

De opleiding bestaat uit 2 delen: een deel theorie (leren) en een deel praktijk (doen). Voor je theorie  ga je één dag per week naar school. Voor je praktijk werk je  als Huishoudelijk medewerker. De gewerkte uren gelden als de stage-uren voor deze opleiding. Voor je praktijk werk je minimaal 16 uur per week als Huishoudelijk medewerker om zo de verplichte 640 uur stage te halen. Natuurlijk krijg je voor deze uren ook gewoon salaris.

Overeenkomst met Aafje

Je ontvangt een leerarbeidsovereenkomst voor één schooljaar van 18 of 23 uur per week. Hiervan werk je 16 of 20 uur en ga je één dag per week naar school. De overige uren van de overeenkomst krijg je als vergoeding voor de schooldag uitbetaald. De opleiding betaalt Aafje voor jou. Haal je de opleiding? Dan ontvang je jouw diploma. Zijn we ook tevreden over jouw werk? Dan krijg je bij ons een arbeidscontract. Je kunt dan bij Aafje aan de slag als gediplomeerd Huishoudelijk medewerker en je hebt de basis gelegd voor jouw vervolgopleiding binnen de zorg.

Aanmelden

Voor meer informatie kun je contact opnemen met Erica Toussaint of Brigitte Silvis van Team Opleidingen via telefoonnummer 0180 642 233 of via hulpthuis.opleidingen@aafje.nl.