Werkvelden

Werken in de ouderenzorg?

Bij Aafje kun je aan de slag als helpende, verzorgende of verpleegkundige in onze huizen, zorghotels of thuiszorg in Rotterdam, Capelle aan den IJssel, Zwijndrecht, Hendrik Ido Ambacht, Dordrecht, Barendrecht, Albrandswaard of Ridderkerk. Waar kom jij Aafje versterken?

image description

Verpleeghuis

In het verpleeghuis wonen ouderen die dag en nacht zorg en begeleiding nodig hebben. En jij helpt ze daarbij!

image description

Misschien geef je huishoudelijke ondersteuning, hulp bij persoonlijke verzorging of specialistische verpleging. Misschien verzorg jij wel de maaltijden of begeleid je verschillende activiteiten. In een Aafje verpleeghuis kun je alle kanten op!

Sommige huizen hebben speciale afdelingen, denk daarbij aan somatiek, psychogeriatrie, obesitas, Korsakov, dubbelzorg, gerontopsychiatrie, crisis/IBS en dezep. Heb jij kennis van één van deze specialismen? Kijk dan eens verder bij onze locaties die deze zorg bieden. Heb je de kennis (nog) niet en wil je je specialiseren? Dat kan onder begeleiding van Aafje. Bij Aafje is ruimte voor jouw ontwikkeling!

Verzorgingshuis

In een verzorgingshuis wonen ouderen meer zelfstandig. Jij helpt ze alleen bij de dingen die steeds lastiger worden.

image description

Als zorgmedewerker van Aafje begeleid en ondersteun je de bewoners, en lever je zorg. Bijvoorbeeld met wassen, aankleden, het aantrekken van steunkousen aantrekken en het uitdelen van de medicatie. 

De bewoners in een verzorgingshuis behouden zoveel mogelijk de eigen regie en regelen zelf hun eten en dagbesteding. Lukt dat niet meer? Dan kan dat ook via Aafje: de dienstverlening wordt opgebouwd naar de behoefte van de klant. Jij bent er om dat te signaleren en te begeleiden.. 

Ben je benieuwd waar je bij Aafje in een verzorgingshuis kan werken? Kijk dan eens bij onze locaties. Waar wil jij werken?

Thuiszorg

Bij Aafje werkt het wijkteam als een spin in het web. Samen met (de familie van) de klant zorg je ervoor dat langer thuis blijven wonen mogelijk is. Rustig ouder worden in eigen gezonde omgeving. 

image description

Als wijkverpleegkundige bekijk jij wat nodig is voor de klant om zo lang mogelijk thuis te kunnen blijven wonen. Daarvoor werk je samen met mantelzorgers, het persoonlijke netwerk van de klant en maak je gebruik van zorgtechnologieën. Kan de klant echt niet meer zonder onze dagelijkse zorg? Dan kijk jij wat nodig is: thuiszorg of wellicht wonen bij Aafje.

Bij de indicatie ‘Thuiszorg’ kan het gaan om wijkverpleegkundige zorg. Maar ook om persoonlijke verzorging en/of  huishoudelijke ondersteuning. Daarbij werk je  samen met diverse gespecialiseerde zorgverleners, huisartsenposten en het het ziekenhuis. Samen met hen lever je passende zorg thuis.

Zorghotel

Aafje heeft twee zorghotels: het Franciscus Gasthuis Zorghotel en het Maasstad Zorghotel. Deze zijn voor klanten die door een ongeval, operatie of ziekte tijdelijk goed moeten revalideren.

image description

Onder begeleiding van jou en de rest van het behandelteam zijn klanten hier verzekerd van goede verzorging, verpleging en behandeling, zodat we samen met hen de zelfredzaamheid verbeteren. Waar mogelijk kunnen ze daarna terugkeren naar de thuissituatie, of naar woonruimte bij Aafje

De zorg kenmerkt zich door het  ‘zorgen met de handen op de rug’. Jij moedigt hen aan en ondersteunt hen bij het zelf uitvoeren van de dagelijkse handelingen. De meeste opnames vinden plaats na ziekenhuisopnames, daarom voer je als zorghotel-medewerker ook relatief veel verpleegtechnische handelingen uit.

Naast het zorg- en behandelteam werkt er ook een hotelteam in beide zorghotels. Zij zorgen dat de kamers van de klanten schoon zijn, voor de facilitaire taken en voor goed eten in het restaurant.

Aafje Hulpthuis

Een schoon en leefbaar huis, dát wil iedereen. Maar soms staan lichamelijke klachten in de weg.

image description

Wanneer er geen beroep kan worden gedaan op familie of buren, dan ben jij die held die te hulp schiet.

Aafje Hulpthuis helpt de klant langer thuis te wonen in zijn of haar eigen vertrouwde omgeving. Dat kan met huishoudelijke ondersteuning of facilitaire diensten. Werkzaamheden die te maken hebben met huishoudelijk werk. Denk bijvoorbeeld aan stofzuigen, het bed verschonen en het schoonmaken van toilet en keuken.

Ben jij die duizendpoot? Kijk dan eens bij de functies van Aafje Hulpthuis! We leggen je daar precies uit wat je voor Aafje kan doen.

Uitgelichte vacatures en locaties