Ga naar Aafje.nl

BBL Verzorgende IG opleiding voor zij-instromers

Werk je nu niet in de zorg en heb je nog geen zorgdiploma, maar wil je wel graag aan de slag in de zorg? Bij Aafje kun jij je als niet-zorgmedewerker aanmelden voor het BBL zij-instroom programma; de verzorgende IG opleiding. Deze opleiding is dus alleen voor kandidaten zonder diploma in de zorg.

Over de opleiding

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg, dit is een combinatie van werken en leren. Je bent in dienst bij Aafje en volgt ondertussen de opleiding verzorgende IG (mbo niveau 3) in Rotterdam. Aafje biedt deze opleiding aan in samenwerking met Zadkine College. De volgende groep BBL verzorgende IG voor zij-instromers start in maart 2024. Als zij-instromer volg je in 2,5 jaar de BBL verzorgende IG opleiding op mbo niveau 3. Je gaat, met je medestudenten, aan de slag in leerhuis Varenoord in Rotterdam Ommoord. Na 1,5 jaar Varenoord ga je het laatste jaar naar een andere Aafje locatie om daar je opleiding af te ronden. Houd er rekening mee dat je tijdens deze opleiding onregelmatig gaat werken (ochtenddiensten vanaf 07:00 uur, avonddiensten tot 23:00 uur, nachtdiensten, weekenddiensten en feestdagen werken). Hier worden geen uitzonderingen op gemaakt. Ook ontvang je geen vrijstellingen als je bijvoorbeeld al eerder een zorgopleiding hebt gevolgd maar niet hebt afgerond.

Je ontvangt een leerarbeidsovereenkomst van 27 uur. Hiervan werk je 24 uur en ga je een dag per week naar school. De opleiding wordt volledig betaald door Aafje. Het leerlingensalaris vind je in de CAO VVT en valt in FWG 35. Na het succesvol afronden van je opleiding ontvang je bij wederzijdse tevredenheid een arbeidsovereenkomst en kun je bij Aafje aan de slag als gediplomeerd verzorgende IG.

Aanmelden

Voor de opleiding van start gaat organiseren wij meerdere informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je alle informatie omtrent de opleiding, het leerhuis en wat er van je wordt verwacht gedurende de opleiding. Op het einde van de bijeenkomsten vul je een selectieformulier in. Hier staan ook enkele rekensommen op om te kijken of je over het niveau beschikt om te kunnen starten met een niveau 3 opleiding. Na deze bijeenkomst zullen wij laten weten of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek. Als dit positief verloopt ben je aangenomen voor de opleiding en start je in maart 2024 als leerling Verzorgende IG.

 

Data informatiebijeenkomsten en selectiegesprekken

De data voor de informatiebijeenkomsten zijn als volgt:

  • dinsdag 19 december tussen 08:30 en 12:00 uur
  • donderdag 28 december tussen 08:30 en 13:00 uur

De data voor de selectiegesprekken zijn als volgt:

  • maandag 8 januari tussen 08:30 en 17:00 uur
  • dinsdag 16 januari tussen 08:30 en 17:00 uur

Na afloop van de informatiebijeenkomst kun je ook een voorkeur aangeven voor de dag van het selectiegesprek.

Heb je interesse in de opleiding? Solliciteer dan direct via deze link.

Overige opleidingen

Om in aanmerking te komen voor alle overige opleidingen moet je in dienst zijn bij Aafje. Heb je nog geen zorgdiploma, maar ben je wel al bij Aafje werkzaam als bijvoorbeeld gastvrouw/-heer, dan heb je wel de mogelijkheid om te worden opgeleid tot helpende (mbo niveau 2) of verzorgende IG (mbo niveau 3).