BBL Verzorgende IG opleiding voor zij-instromers

Werk je nu niet in de zorg en heb je nog geen zorgdiploma, maar wil je wel graag aan de slag in de zorg? Bij Aafje kun jij je als niet-zorgmedewerker aanmelden voor het BBL zij-instroom programma; de verzorgende IG opleiding. Deze opleiding is dus alleen voor kandidaten zonder diploma in de zorg.

image description

Over de opleiding

BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg, dit is een combinatie van werken en leren. Je bent in dienst bij Aafje en volgt ondertussen de opleiding verzorgende IG (mbo niveau 3) in Rotterdam. Aafje biedt deze opleiding aan in samenwerking met Educared. De volgende groep BBL verzorgende IG Rotterdam voor zij-instromers start in augustus 2023. Als zij-instromer volg je in 18 maanden de BBL verzorgende IG opleiding op mbo niveau 3. Je begint met 4 weken gecombineerd school en praktijk bij Aafje, in samenwerking met Educared. Je gaat, met je medestudenten, aan de slag in leerhuis Varenoord in Rotterdam Ommoord. Na 1 jaar Varenoord ga je de laatste 6 maanden naar een andere Aafje locatie om daar je opleiding af te ronden. Houd er rekening mee dat je tijdens deze opleiding onregelmatig gaat werken (ochtenddiensten vanaf 07:00 uur, avonddiensten tot 23:00 uur, nachtdiensten, weekenddiensten en feestdagen werken. Hier worden geen uitzonderingen op gemaakt.

Je ontvangt een leerarbeidsovereenkomst van 27 uur. Hiervan werk je 24 uur en ga je een dag per 2 weken naar school. De opleiding wordt volledig betaald door Aafje. Het leerlingensalaris vind je in de CAO VVT en valt in FWG 35. Na het succesvol afronden van je opleiding ontvang je bij wederzijdse tevredenheid een vast contract en kun je bij Aafje aan de slag als gediplomeerd verzorgende IG. 

Aanmelden

Voor de opleiding van start gaat organiseren wij meerdere informatiebijeenkomsten. Tijdens deze bijeenkomsten krijg je alle informatie omtrent de opleiding, het leerhuis en wat er van je wordt verwacht gedurende de opleiding. Na deze bijeenkomst zullen wij laten weten of je wel of niet wordt uitgenodigd voor een selectiegesprek. Als dit positief verloopt, krijg je nog een rekentoets vanuit Educared en een intakegesprek met school. Wanneer je deze hebt behaald ben je aangenomen voor de opleiding en start je in augustus 2023 als leerling Verzorgende IG. De data voor de bijeenkomsten worden begin 2023 bekendgemaakt.

Heb je interesse in de opleiding? Meld je dan alvast aan voor de informatiebijeenkomst door jouw cv te mailen o.v.v. ‘Varenoord bijeenkomst augustus 2023’ naar

 

 

Overige opleidingen

Om in aanmerking te komen voor alle overige opleidingen moet je in dienst zijn bij Aafje. Heb je nog geen zorgdiploma, maar ben je wel al bij Aafje werkzaam als bijvoorbeeld gastvrouw/-heer, dan heb je wel de mogelijkheid om te worden opgeleid tot helpende (mbo niveau 2) of verzorgende IG (mbo niveau 3).