Locaties

De Nieuwe Plantage

Rotterdam Kralingen-Crooswijk

Verzorging en verpleging puur sang

Welkom in het vernieuwde Aafje De Nieuwe Plantage! Deze locatie is onlangs compleet vernieuwd. De bewoners hebben inmiddels allemaal weer hun intrek genomen in de appartementen. Ook de meeste Aafje collega’s zijn mee verhuisd, maar onze bewoners zouden er graag nog een paar zorgkanjers bij willen. Zorg jij ervoor dat het onze bewoners aan niets ontbreekt en dat er ruimte is voor de zaken die ertoe doen? Onze collega’s staan te springen om je te leren kennen en ze maken je graag wegwijs in deze moderne en vernieuwde locatie.

Verpleeghuis De Nieuwe Plantage ligt in de Rotterdamse wijk Kralingen-Crooswijk vlakbij de Kralingse Plas. Het verpleeghuis heeft drie verdiepingen voor psychogeriatrische zorg en één verdieping voor somatische verpleging. Iedereen werkt hier nauw met elkaar samen en we houden van humor in onze teams.

image description
image description
image description
image description

Kleinschalig wonen

In het vernieuwde verpleeghuis woont elke bewoner in een eigen éénpersoons studio met badkamer. Dit past bij het principe van kleinschalig wonen; waarbij alle zorg zoveel mogelijk als thuis wordt georganiseerd. De dagelijkse bezigheden van de bewoners gebeuren voornamelijk in de gezamenlijke huiskamer. Daar schrijf je als medewerker ook de rapportages in het ECD. De zorg verleen je ook in de huiskamer of in de studio van de bewoner, in zijn/haar privé omgeving.

Van Koningshof naar De nieuwe Plantage

Voorheen was De Nieuwe Plantage meer een verzorgingshuis. Nu is het puur een verpleeghuis. Dit is nodig, omdat hier meer behoefte en vraag naar is. Mensen blijven langer thuis wonen en verhuizen uiteindelijk met een zwaardere zorgbehoefte naar een verpleeghuis.

Multicultureel en goed bereikbaar

De Nieuwe Plantage staat midden in een multiculturele wijk. Als medewerker sta je voor de uitdaging bewoners uit welke cultuur dan ook, te leren kennen en persoonsgericht te verzorgen. De meeste bewoners zijn geboren en getogen in de wijk rond De Nieuwe Plantage. Deze mensen zijn zo verknocht aan hun wijk. Die willen daar nooit meer weg. De Nieuwe Plantage is goed bereikbaar met het OV. Metrohalte Gerdesiaweg is een minuut lopen en tram 21 stopt vlakbij op het Oostplein. Daarnaast ligt De Nieuwe Plantage vlak achter de gezellige Oudedijk in Kralingen.

Uitdaging en bijscholing

Van verzorgen naar verplegen. Dat betekent dynamiek en uitdaging voor het personeel.

Gedurende het tijdelijke verblijf in de Koningshof heeft iedereen bijscholing gekregen voor de omslag van verzorging naar verpleging. Ook konden alle medewerkers actief deelnemen aan de veranderprocessen die met deze modernisering gepaard gaan. In het gerenoveerde verpleeghuis werken we met woongroepen van 8 tot 12 bewoners met een gezamenlijke huiskamer en keuken. De studio's beschikken allemaal over een eigen badkamer.

Dáárom werken bij De Nieuwe Plantage

Wat er in de zorg ook verandert onze mentaliteit verandert niet.

Onze zorg ging naar onze klanten én gaat naar onze klanten. Met vakmanschap en aandacht leggen wij de verbinding met klanten, relaties en elkaar.
Modern maar huiselijk
Kleinschalig
Mix van culturen
Veel bewegingsvrijheid voor bewoners zowel binnen als buiten

Medewerker aan het woord

image description
  • Viola Martin
  • Leercoach

”Ik help collega’s beter te worden in hun vak”

Drie jaar terug startte Viola, één van onze collega’s, met een nieuwe uitdaging als leercoach in Reyerheem. “Dit is echt een onwijs leuke baan!”