Ga naar Aafje.nl

De Nieuwe Plantage

Verzorging en verpleging puur sang

Verpleeghuis De Nieuwe Plantage ligt in de Rotterdamse wijk Kralingen-Crooswijk vlakbij de Kralingse Plas. Het verpleeghuis heeft drie verdiepingen voor psychogeriatrische zorg en één verdieping voor somatische verpleging. Iedereen werkt hier nauw met elkaar samen en we houden van humor in onze teams.

Kleinschalig wonen

In het verpleeghuis woont elke bewoner in een eigen éénpersoonsstudio met badkamer. Dit past bij het principe van kleinschalig wonen; waarbij alle zorg zoveel mogelijk als thuis wordt georganiseerd. De dagelijkse bezigheden van de bewoners gebeuren voornamelijk in de gezamenlijke huiskamer. Daar schrijf je als medewerker ook de rapportages in het ECD. De zorg verleen je ook in de huiskamer of in de studio van de bewoner, in zijn/haar privé omgeving.

Van Koningshof naar De nieuwe Plantage

Voorheen was De Nieuwe Plantage meer een verzorgingshuis. Nu is het puur een verpleeghuis. Dit is nodig, omdat hier meer behoefte en vraag naar is. Mensen blijven langer thuis wonen en verhuizen uiteindelijk met een zwaardere zorgbehoefte naar een verpleeghuis.

Multicultureel en goed bereikbaar

De Nieuwe Plantage staat midden in een multiculturele wijk. Als medewerker sta je voor de uitdaging bewoners uit welke cultuur dan ook, te leren kennen en persoonsgericht te verzorgen. De meeste bewoners zijn geboren en getogen in de wijk rond De Nieuwe Plantage. Deze mensen zijn zo verknocht aan hun wijk. Die willen daar nooit meer weg. De Nieuwe Plantage is goed bereikbaar met het OV. Metrohalte Gerdesiaweg is een minuut lopen en tram 21 stopt vlakbij op het Oostplein. Daarnaast ligt De Nieuwe Plantage vlak achter de gezellige Oudedijk in Kralingen.

Uitdaging en bijscholing

Van verzorgen naar verplegen. Dat betekent dynamiek en uitdaging voor het personeel. Gedurende het tijdelijke verblijf in de Koningshof heeft iedereen bijscholing gekregen voor de omslag van verzorging naar verpleging. Ook konden alle medewerkers actief deelnemen aan de veranderprocessen die met deze modernisering gepaard gaan. In het gerenoveerde verpleeghuis werken we met woongroepen van 8 tot 12 bewoners met een gezamenlijke huiskamer en keuken. De studio’s beschikken allemaal over een eigen badkamer.