Ga naar Aafje.nl

De Vijf Havens

Innovatief, duurzaam en dynamisch

De Vijf Havens in Zevenkamp is een innovatief, duurzaam en dynamisch huis. In De Vijf Havens bieden we somatische en psychogeriatrische zorg. We hebben verzorgd wonen, maar dan ‘nieuwe stijl. Dat betekent dat bewoners intensieve begeleiding krijgen, maar zelf de regie houden, waar mogelijk.

‘Slimme’ badkamer

De Vijf Havens is onlangs groots gerenoveerd. Het is prachtig geworden. Alle bewoners hebben een ruime en lichte eenpersoonsstudio gekregen met meer bergruimte en een ‘slimme’ badkamer. Dit is ideaal voor de zorgverlening. Met één druk op de knop schuift de tussenwand opzij, waardoor je veel meer bewegingsruimte hebt. Ook kan de bewoner bijvoorbeeld aan bed gewassen worden.

Innovatie

De innovatie gaat verder dan de slimme badkamer. Bij de PG woongroepen is er dwaaldetectie. Hiermee krijgen bewoners optimale bewegingsvrijheid, passend bij hun persoonlijke behoefte. De bewoner krijgt hiermee alle bewegingsruimte en vrijheid binnen een veilig gebied. En jij hoeft geen onrustige bewoners te ‘volgen’, in de gaten te houden of  tegen te houden. Je hebt meer tijd voor de aandacht die je zo graag wilt geven, zonder dat je ogen in je achterhoofd nodig hebt om alles en iedereen in de gaten te houden.

Duurzaam

Met 750 zonnepanelen op het dak, streeft De Vijf Havens naar een energieneutrale werkomgeving. De Vijf Havens was al een gasloos huis, nu is het echt duurzaam. Met automatische led verlichting, extra isolerend glas en een betere klimaatregeling. Er wordt zo duurzaam mogelijk gewerkt. Dit speelde bijvoorbeeld een belangrijke rol bij de aanleg van de nieuwe buitentuinen, waar zoveel mogelijk gerecycled materiaal is gebruikt. De tuinen, die veel wandelruimte aan de bewoners geven, zijn aangepast aan de wensen van de bewoners, maar ook aan de wensen van bezoekers. Het is ook een uitdagende tuin voor kinderen geworden. We hopen dat dit het makkelijker maakt voor familie om op bezoek te komen.

Brasserie

Het huis heeft aanloop vanuit de buurt. Er is een prachtige Brasserie, waar ook veel omwonenden gebruik van maken. Verder werken we samen met diverse organisaties in de omgeving, zoals de club van Koersbal, de zangclub en de schilderclub. Er komen hier regelmatig kinderen door samenwerking met de buitenschoolse opvang en scholen uit de omgeving. Er is een uitgebreid behandelcentrum met onder andere logopedie, fysiotherapie, muziektherapie en ergotherapie. Het behandelcentrum zit op de begane grond, waar ook omwonenden gebruik van kunnen maken. Al met al biedt De Vijf Havens veel variatie en levendigheid voor bewoners en medewerkers.

Uitdagend

De Vijf Havens is een heel uitdagende plek om aan de slag te gaan. Vanuit alle disciplines (Diensten, Welzijn, Zorg en Behandeling) werken we samen om bewoners op alle levensdomeinen persoonsgerichte zorg te geven. Ieder vanuit het eigen vakmanschap. Ook besteden we veel aandacht aan persoonlijke ontwikkeling in diverse vakgebieden. We werken met het ECD via de tablet. De bewoner en zijn vertegenwoordiger hebben toegang tot het eigen zorgdossier.