menu

Menu

Meerweide

Verzorging en verpleging puur sang

De Rotterdamse ‘recht voor zijn raap’ mentaliteit, maar ook het doorzetten en het harde werken die hierbij horen, zijn kenmerkend voor de werksfeer in Meerweide. Een groot verpleeg- en verzorgingshuis met veel dynamiek én met een vleugje Rotterdamse humor en gezelligheid.

Door de omvang van het huis en het aanbod van diverse zorgprogramma’s, zowel somatisch als psychogeriatrisch, hebben we binnen Meerweide tal van doorgroeimogelijkheden. Met het bieden van opleidingen, stimuleren we in Meerweide de persoonlijke ontwikkeling van collega’s.

Ontwikkelafdeling

Meerweide is een plek waar nieuwe medewerkers optimaal worden klaargestoomd voor hun toekomstige werkplek. Waar voorheen nieuwe collega’s meeliepen met de alledaagse werkzaamheden, krijgen ze nu een inwerkprogramma op maat. Op de ontwikkelafdeling kun je je vakkennis en benodigde competenties ophalen en je talenten ontwikkelen. Wel zo handig als je je nog niet helemaal zeker voelt in je vak of als je een periode uit de zorg bent geweest. Ook nemen we je hier mee in de waarden, protocollen en werkprocessen van Aafje.

Afasie Trainingscentrum

Meerweide beschikt over een Afasie trainingscentrum. Hier help je mensen met afasie en/of dysartrie zoveel mogelijk de draad van het dagelijks leven weer op te pakken en de communicatie te optimaliseren. Hier komen klanten die een beroerte hebben gehad. In een multidisciplinair team werk je nauw samen met andere zorgverleners, zoals logopedisten.

Cultureel

Bij Meerweide besteden we veel aandacht aan cultuursensitief communiceren. Hier heb je veel te maken met bewoners met verschillende culturele achtergronden. Deze verschillen vragen om een open, begripvolle, nieuwsgierige houding en open communicatie.

Over Meerweide

Meerweide ligt midden in een IJsselmondse woonwijk, met al haar praktische voordelen. Winkelcentrum Keizerswaard ligt om de hoek, er zijn goede parkeermogelijkheden en het huis is uitstekend bereikbaar met het openbaar vervoer. We werken nauw samen met Endeldijk. Dit biedt extra mogelijkheden om door te groeien of in te stromen bij Endeldijk.