Ga naar Aafje.nl

Roo van Capelle

Een interessante werkplek!

De Roo van Capelle is een gezellig verpleeghuis in Capelle aan den IJssel. De Roo is onlangs gerenoveerd en ligt in een prachtige parkachtige omgeving met veel buitenruimte. Een mooie omgeving voor de bewoners om te wonen maar ook zeker om te werken!

De dorpse mentaliteit zorgt voor een onderlinge warme sfeer. Er werken betrokken en enthousiaste collega’s die allemaal staan te springen om jou te verwelkomen in hun team. En de bewoners ook, want die hebben de zorg hard nodig.

Moluks-Indische groep

Uniek bij De Roo is de Moluks-Indische groep PG-bewoners. Wanneer je hier aan de slag gaat, word je wegwijs gemaakt in de gewoontes en gebruiken van de Moluks-Indische gemeenschap. Zo wordt er rekening gehouden met de ‘eigenheden’ van deze bewoners, zodat ook zij zich thuis voelen bij De Roo. Een hele interessante werkplek voor mensen die nieuwsgierig zijn naar andere culturen.

Bewegingsvrijheid

In De Roo wordt psychogeriatrische en, als enige in Capelle aan de IJssel, ook gerontopsychiatrische zorg verleend. Elke afdeling heeft twee woongroepen met een eigen huiskamer. Doordat de twee woongroepen met elkaar verbonden zijn en binnenkort de afdelingen met PG opengaan, hebben bewoners veel bewegingsvrijheid.

Gerontopsychiatrie

Voor de gerontopsychiatrie-afdeling moet je stevig in je schoenen staan. Deze groep heeft psychiatrische problemen. Door het ouder worden krijgen zij bovendien in toenemende mate last van lichamelijke en (psycho)sociale problemen. De bewoners hebben structuur en intensievere begeleiding nodig.

Ontmoetingsplein

De Roo heeft  een ontmoetingsplein, waar niet alleen bewoners maar ook omwonenden welkom zijn. In het ontmoetingsplein worden bewoners bedient door jongeren van BONT: een organisatie die zich richt op werkervaring in de horeca voor jongeren met verstandelijke en medische beperking. Een mooie samenwerking!

Ambities

Bij Aafje krijg je volop de kans je ambities waar te maken. We dagen je uit en stimuleren je persoonlijke ontwikkeling.

Zo is er bijvoorbeeld een medewerker die 4 jaar geleden bij De Roo is begonnen als leerling Vig, daarna de opleiding verpleegkunde niveau 4 heeft gedaan en nu als trainee teammanager werkt tijdens zijn opleiding HBO zorgmanagement. Dat is mogelijk, want Aafje geeft je de ruimte en helpt je om jouw talenten te ontwikkelen.

Praktisch

Heb je even pauze en moet je een boodschap doen? Dan ligt winkelcentrum De Terp op vijf minuten lopen van De Roo.

Ook de metrohalte en bushalte zijn daar te vinden. Winkelcentrum De Koperwiek is slechts een halte verwijderd of een paar minuten rijden met de auto. Er is ruime parkeergelegenheid bij het huis.